Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 10 november 2009

Spuitlicentie.nl totaal vernieuwd

Vandaag heeft Reed Business de totaal vernieuwde website Spuitlicentie.nl gelanceerd. Op Spuitlicentie.nl kunnen land- en tuinbouwers online een cursus volgen om een spuitlicentie te halen. Daarnaast geeft Spuitlicentie.nl nu nog meer informatie over het gebruik van (geïntegreerde) gewasbescherming binnen de land- en tuinbouwsector.

Onder andere het signaleren en herkennen van ziekten en plagen, veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen, de wetgeving en de diverse technieken komen aan bod. En er is ook uitgebreide informatie in tekst en beeld over het herkennen en uitzetten van natuurlijke vijanden op de website te vinden.

Cursussen
Door middel van de online cursussen kunnen land- en tuinbouwers thuis of op het bedrijf hun licentie Uitvoeren gewasbescherming of Bedrijfsvoeren gewasbescherming* verlengen of zich voorbereiden op een examen voor een licentie, zonder daarvoor bijeenkomsten te bezoeken. De cursussen zijn volledig afgestemd op de verschillende sectoren:
* Glastuinbouw sierteelt/groenteteelt;

* Hoveniers/Groenvoorziening;

* Ruwvoederteelt;

* Akkerbouw;

* Boomteelt;

* Vollegrondsgroenteteelt;

* Bloembollenteelt;

* Hardfruit.

Cursisten kunnen online met collega's discussiëren, kennis testen via toetsen of een vraag stellen aan een gewasbeschermingexpert. In één oogopslag ziet de cursist hoe ver hij is met de cursus en welke onderdelen nog afgerond moeten worden. In alle cursussen van Spuitlicentie.nl zal de nadruk de komende tijd op geïntegreerde bestrijding liggen

Een voorproefje van een cursus zien? Meldt u aan en neem een kijkje in de proefcursus. Of kijk voor meer informatie op www.spuitlicentie.nl

*Ook voor licentie Distribueren Bestrijdingsmiddelen kunnen 4 van de 5 verplichte thema's via Spuitlicentie.nl gevolgd worden.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht