Ingezonden persbericht


Media alert

Inzicht in cruciale functies niet vanzelfsprekend bij veel organisaties

~ NorthgateArinso stelt organisaties vijf vragen om bewustwording te stimuleren ~

Nieuwegein, 10 november 2009 - NorthgateArinso, aanbieder van HR-diensten en -software, ziet een steeds grotere rol weggelegd voor de inzet van talentmanagement bij de ontwikkeling en realisatie van de doelstellingen van een organisatie. In de praktijk blijkt dat veel ondernemingen wel spreken over het belang van talentmanagement, maar hier nog niet naar handelen. Om een maximaal rendement uit medewerkers te kunnen behalen, moeten organisaties de in-, door-, en uitstroom van hun medewerkers goed aansturen.

Op de langere termijn gaat de vergrijzing in Nederland een enorme impact hebben op het functioneren van organisaties. Dit effect wordt nog eens versterkt door het tekort aan kennis en vaardigheden welke op de arbeidsmarkt beschikbaar is, en zal komen. Daarnaast krijgen bedrijven te maken met de gevolgen van de instroom van de nieuwe generatie medewerkers die loyaliteit koppelen aan ontwikkeling, beloning en plezier.

Waar moeten bedrijven goed op letten bij de in-, door-, en uitstroom van medewerkers? NorthgateArinso stelt vijf vragen aan ondernemingen zodat zij zich bewust worden van in hoeverre zij al op de juiste manier aandacht aan talentmanagement besteden:


* Weet u op dit moment welke functies bijdragen aan het succes van uw onderneming?
* Heeft u op dit moment inzicht in de cruciale functies binnen uw bedrijf?
* Zijn uw HR-investeringen gericht op deze cruciale functies?
* Op welke wijze zorgt u dat deze functies voldoende ondersteund worden? (denk hierbij aan instroom, ontwikkeling, vergoeding en creëren van mogelijkheden)
* Hoe zorgt u er als bedrijf voor dat u zicht houdt op de cruciale kennis en vaardigheden en wat doet u als deze vaardigheden/ kennis de komende jaren uitstromen (pensioen, ontslag etc.)?

Managing Director van NorthgateArinso in Nederland, Rob van Bavel: "Talentmanagement gaat over het evenwicht tussen de vraag welke functies veel impact hebben en het beschikbare potentieel aan arbeid, zowel binnen als buiten de organisatie. Ondernemers moeten er zorg voor dragen dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen, gemotiveerd blijven en behouden blijven voor de organisatie. Hiervoor is het cruciaal de juiste mix te maken op het gebied van werving, ontwikkeling, beoordeling, beloning en opvolgingsplanning."

Zie voor NorthgateArinso's uitgebreide visie op talentmanagement: http://nl.nga.xio.be/talent-management

(369 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE