Ingezonden persbericht


Huizen, 10 november 2009

Van Amersfoort Racing zoekt nieuw racetalent

Van Amersfoort Racing is vastbesloten de dominantie in de ATS F3 Cup voort te zetten. Voor seizoen 2010 zoekt het kampioensteam naar een waardige vervanger voor kampioen Laurens Vanthoor. Tijdens twee driedaagse testsessies op het circuit van Guadix (Spanje) kregen diverse talentvolle coureurs de kans om zich te bewijzen.
"De ATS F3 Cup zit weer in de lift", concludeert Frits van Amersfoort tevreden. Onder meer Motopark Academy verschijnt in 2010 met een team aan de start in het Duitse F3- kampioenschap. Als regerend kampioensteam is er veel interesse voor Van Amersfoort Racing. "We worden van alle kanten benaderd door coureurs die graag bij ons willen komen racen. Ik zie het als een erkenning dat we als team goed werk leveren." Laurens Vanthoor maakt volgend seizoen de stap naar de F3 Euroseries. Bij het kampioensteam uit Huizen ontstaat zo ruimte voor een talentvolle F3-coureur om een team te vormen van Stef Dusseldorp, Rookie of the Year en vice-kampioen. In twee driedaagse tests de kans stapten Adrian Campfield (GB), Riccardo Brutschin (Dld.), Willy Steindl (Aus) en de Nederlanders Liroy Stuart, Melroy Heemskerk en Stef Dusseldorp in de Dallara F307.
Dusseldorp diende als referentie. De vice-kampioen scherpte het F3-ronderecord aan tot
1:08.77 min. Al eerder verbrak de Oostenrijker Willy Steindl het ronderecord wat vorig jaar was gezet door Laurens Vanthoor. "De tests konden onder ideale omstandigheden worden afgewerkt: 20 graden en elke dag zon."
Het team bracht ook een Formule Renault en een Formule ADAC mee naar Zuid-Spanje. Jeroen Mul en Beitske Visser maakten kennis met de Formule Renault, terwijl Josephine Ferrada en Mario Farnbacher (Dld.) de Formula ADAC testten. Frits van Amersfoort was aangenaam verrast door het optreden van Farnbacher. "Mario is met 17 jaar jong, maar rijdt goed. Hij is gemotiveerd, kwam zelfstandig naar Spanje en wilde graag dat we Engels met hem spraken."
Daniel Abt (Dld.) zou ook instappen in de F3-bolide, maar de coureur moest zich ziek afmelden en krijgt nu in één van de aankomende testdagen de gelegenheid om zich in de kijker te rijden. Van Amersfoort Racing gaat de komende maanden nog testen op Nogaro en Valencia.
"De eerste sessie is positief verlopen. Guadix is een veelzijdige baan met veel korte bochten. De rijders worden echt op de proef gesteld", benadrukt Frits van Amersfoort. De inzet van alle sessies is het vinden van nieuw talent om de goede prestaties te kunnen consolideren qua techniek en rijders line-up. "We zijn volgas met komend seizoen bezig."