Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Bomen Middeldijk en Bakkersdijk:
Zorgvuldigheid gaat boven snelheid

BARENDRECHT (dinsdag 10 november 2009) ­ De bomen op de Middeldijk en Bakkersdijk zijn van grote invloed op de woon- en leefomgeving van bewoners. De gemeente is zich daar zeer bewust van en ook de vele reacties van bewoners onderstrepen dit. Om alle kanten van deze zaak nog eens goed tegen het licht te houden, heeft de gemeente besloten toch een kapvergunning aan te vragen. Dit besluit is maandag 9 november besproken met het actiecomité `Barendrecht kappen', onze gesprekspartner vanuit de bewoners voor dit project.

De procedure voor de aanvraag van de kapvergunning start zo snel mogelijk. Via de gemeentekrant Blik op Barendrecht en de website houdt de gemeente bewoners hierover op de hoogte. Uiteraard wordt ook het actiecomité op de hoogte gehouden. Voordat de kapvergunning wordt aangevraagd, voert een extern bureau in opdracht van de gemeente een onafhankelijk onderzoek uit naar de levensverwachting van de populieren. Door deze extra stappen loopt het project vertraging op, maar hiervoor geldt: zorgvuldigheid gaat boven snelheid.

Waterschap
Bij dit project speelt mee dat het Waterschap nieuw beleid gaat vaststellen voor het terugplanten van bomen op secundaire dijken. Hierdoor wordt het terugplanten van bomen in de toekomst waarschijnlijk niet meer toegestaan. Als het nodig is om bomen te herplanten, wil de gemeente om die reden hier niet te lang mee wachten.


Noot voor redacties

Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht