Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Elektrisch vervoer, verduurzaming en groene daken

29 oktober 2009

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-West heeft het milieuprogramma 2010 goedgekeurd. Het gebruik van elektrisch vervoer, energiebesparing en verduurzaming vormen de rode draad. Het stadseel wil de aanleg van groene daken stimuleren en er komt weer een milieumarkt. Het milieuprogramma wordt 10 november behandeld in de raad.

Groene daken

Yvonne Lammers, portefeuillehouder coördinerend milieubeleid: "We blijven de weg volgen die we dit jaar zijn ingeslagen. Dat betekent dat we het gebruik van elektrisch vervoer blijven stimuleren en dat er opnieuw veel aandacht zal zijn voor energiebesparing en verduurzaming. Zo willen we de aanleg van groene daken meer gaan promoten." Het milieuprogramma 2010 borduurt voort op het klimaatplan 2009-2013 en het Uitvoeringsplan Luchtkwaliteit 2009-2013.

Hoge ambities

Het bestuur van Stadsdeel Oud-West heeft zich geconformeerd aan het gemeentebrede milieubeleidplan `Amsterdam duurzaam aan de top'. De gemeente Amsterdam heeft zich een aantal doelen gesteld:

o In 2010 worden in heel Amsterdam de normen voor luchtkwaliteit niet meer overschreden;
o De ambtelijke organisatie is in 2015 CO2 neutraal; o Amsterdam stoot in 2025 40% minder CO2 uit (t.o.v. 1990).

Deze doelstellingen hebben betrekking op de milieuaspecten `Klimaat' en `Luchtkwaliteit'. Dit zijn niet voor niets ook de speerpunten in het milieubeleid van Oud-West. Met uitvoering van het milieuprogramma draagt Oud-West bij aan het behalen van deze ambitieuze doelstellingen.

---