Energiezuinige campagne KiesGroenLicht in de Achterhoek gaat door


BREDA, 20091110 -- De subsidieregeling "Achterhoek Bespaart 2009" van afgelopen juni krijgt een vervolg in de Achterhoek. KiesGroenLicht organiseert op diverse plaatsen in de regio informatie avonden over energiezuinig en duurzaam wonen om particulieren te helpen actie te ondernemen.

Afgelopen juni kreeg iedereen die energiebesparende maatregelen uitvoerde via KiesGroenLicht, een extra subsidie van ¤500,- bovenop de subsidie die vanuit de gemeente gegeven werd. 115 Aanvragen voor een minimale energiebesparing in de woning van 20 % via het totaal concept van KiesGroenLicht volgde, waarmee deze campagne terecht een succes genoemd kan worden.

Uit de ervaring van KiesGroenLicht blijkt dat het voor particulieren lastig is om tot een goede afweging te komen welke energiebesparende maatregelen het beste passen bij hun woning, hoe deze uit te voeren of welke subsidies aangevraagd moeten worden. KiesGroenLicht helpt deze particulieren graag op weg met een vervolgactie van informatie avonden. Tijdens de informatie avonden kunnen woningbezitters rechtstreeks vragen stellen aan een panel van KiesGroenLicht experts. Gedurende de presentaties komen onder andere onderwerpen als de diverse technische maatregelen, isolatie, zonnepanelen, subsidies, kosten, het besparingspotentieel en de werkwijze van KiesGroenLicht aan de orde.

De avonden zijn bedoeld voor alle woningeigenaren die meer praktische informatie willen ontvangen hoe zij hun eigen woning duurzamer en energiezuiniger kunnen maken. In de Achterhoek zijn de eerste avonden op 12 november in Dinxperlo (Ons Huis) en 18 november in Aalten (De Pol.) U kunt zich nu gratis aanmelden via info@kiesgroenlicht.nl Wees er snel bij, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Meer informatie over deze avonden is te vinden op www.kiesgroenlicht.nl

Over KiesGroenLicht

KiesGroenLicht is een landelijk opererende organisatie met als doelstelling bestaande particuliere woningen energiezuiniger en duurzamer te maken. Het KiesGroenLicht concept bestaat uit 5 stappen waarin de besparingsdoelstelling van de woningeigenaar wordt gerealiseerd. In 5 stappen wordt exact in beeld gebracht wat de maximaal haalbare besparingen zijn, welke subsidies beschikbaar zijn, en verzorgt KiesGroenLicht de aanpassingen in de woning. In de laatste stap wordt de gerealiseerde besparing daadwerkelijk zichtbaar! KiesGroenLicht is aangesloten bij UnetoVNI en alle leveringen en diensten geschieden onder de leveringsvoorwaarden van UnetoVNI.

www.uneto-vni.nl