LOGOmatch naar een nieuw niveau


Vandaag presenteert LOGOmatch met trots de nieuwe website

HAARLEM, 20091110 -- LOGOmatch is een design community waar ontwerpwedstrijden worden geplaatst voor bijvoorbeeld een nieuw logo, huisstijl of website. Het bedrijf dat de Pitch (ontwerpwedstrijd) plaatst, bepaalt welk ontwerp wint en hoeveel het te winnen bedrag bedraagt. LOGOmatch bemiddelt totdat het ontwerp naar tevredenheid is aangeleverd. Bij LOGOmatch zijn alleen professionele designers aangesloten die voldoende kennis en ervaring hebben in het drukklaar aanleveren van huisstijlen en het online zetten van websites. LOGOmatch bestaat sinds 2006 en heeft meer dan 5200 ontwerpvoorstellen van designers aan opdrachtgevers voorgesteld.

LOGOmatch presenteert een aantal berichten van de opdrachtgevers.

Luc van Poelje van www.NewMarCom.com
"LOGOmatch heeft alle ingredienten die nodig zijn voor een geweldig online concept:
Het idee is simpel. Je doet een aanbesteding en iedereen kan reageren, de beste designer wint."
"Nu zijn er vele kapers op de kust en elke oma is een ?self proclaimed? webdesigner. In mijn ruim tien jaar lange ervaring met het uitbesteden van webdesign opdrachten vind ik LOGOmatch gewoon meer bieden. Je kunt kiezen uit vele inzendingen met grote variatie. Of het nu om logo?s gaat, of huisstijlen, websites of visiekaartjes, je geeft je feedback en correcties en kunt ze later weer online gekijken. Je krijgt de meeste keus voor budgetten die je nergens anders voor elkaar krijgt. Nu zijn er designers die zeggen niet aan zulke websites mee te doen. Maar dit is een typisch geval van crowdsourcing. Elke designer uit elke regio kan zijn of haar talent gebruiken om jou te overtuigen. Ik begon ooit met een logo, maar heb toen direkt visitekaartjes en briefpapier laten ontwerpen. Daarna kreeg ik meteen en in keurig overleg een offerte voor het drukken ervan. Ik kreeg uiteindelijk alles thuis gestuurd. Ik ben er nog steeds heel tevreden mee."
"Wil je zelf kunnen kiezen uit niet alleen meerdere designers maar juist ook hun designs, zonder je hand van de knip te halen, dan is LOGOmatch waar voor je geld. Check de site en kijk eens wat daar wordt gemaakt! Professionele designs, overzichtelijk en vergelijkbaar. En het mooiste is, je kiest zelf je budget!"

Frans van Ginkel, operationeel directeur Strax Outplacement B.V. | www.strax.nu
"Het is begin maart 2009 als wij besluiten toe te zijn aan een nieuw logo en misschien ook wel een nieuwe website. The Place To Be is dan natuurlijk.........Markplaats!. Zo gezegd, zo gedaan. Account aanmaken en maar eens kijken wie een logo kan ontwikkelen. Binnen 1 week ontvangen wij ca. 50 mails met aanbiedingen. De prijzen gieren de pan uit, variërend van ¤ 400,00 tot ¤ 1.800,00 per ontwerp. Een mail springt er uit, deze is afkomstig van een ontwerpster die ons wijst op LOGOmatch. Hier kunnen bedrijven door middel van `wedstrijden' logo's, advertenties, huisstijlen en websites laten ontwikkelen.

Site bekeken en zeer enthousiast geraakt!

Onze eerste `wedstrijd' was het ontwerpen van een nieuw logo. Tot onze verrassing ontvangen wij ongeveer 40 ontwerpen van veelal hoog niveau afkomstig van zo'n 25 verschillende ontwerpbureaus. Inmiddels hebben wij ons nieuwe logo in gebruik genomen en zijn ook onze nieuwe website en advertentie campagne via LOGOmatch ontwikkeld.
Wij zijn niet alleen buitengewoon tevreden over de kwaliteit van de producten en de interactie die wij konden hebben met de ontwerpers, maar ook over de aanlevering van de materialen en de nazorg die deze ontwerpers leveren. Daarnaast is een compliment aan het management van LOGOmatch zeker op zijn plaats. Door het hanteren van strikte regels, duidelijke tariefstelling en een heldere communicatie weet je als bedrijf vooraf perfect wat je kan verwachten.

The Place To Be is voortaan natuurlijk... LOGOmatch.nl

Koen Snoeckx, communication manager Holst Centre | www.holstcentre.nl
"Via LOGOmatch heeft Holst Centre een logo laten ontwerpen voor het Europees project PolyMAP. We waren positief verrast om via deze weg op een eenvoudige manier toegang te krijgen tot heel uiteenlopende ontwerpen. Ook de mensen achter LOGOmatch waren heel vlot bereikbaar en heel flexibel in hun ondersteuning. Onze partnerbedrijven in het Europees project hebben uiteindelijk op democratische wijze een winnaar gekozen. Eigenlijk waren we blij dat we het op deze manier konden doen, want kiezen is toch altijd moeilijk. Ook bij de wat minder geslaagde ontwerpen merkte je toch het enthousiasme van de persoon die erachter zat. We wilden niemand teleurstellen, dus hebben alle inzenders dan maar een symbolisch geschenkje gestuurd ;-) Hopelijk kan LOGOmatch ook nog veel bedrijven en ontwerpers bij elkaar brengen."

Gonda Koster, Marketing & Eventmanager IPMA Nederland | www.ipma-nl.nl
"IPMA-NL, het platform voor projectmanagement, organiseert jaarlijks twee grote evenementen: het congres in november en de Project Management Parade in april.
Voor deze events wordt een aparte website met logo ontwikkeld. De marketingdiscipline heeft twee keer gebruik gemaakt van de diensten van LOGOmatch.
Het heeft ons twee mooie logo's opgeleverd. Het proces is transparant en efficiënt. Het is prettig om uit meerdere inzendingen te kunnen kiezen waarvan de kwaliteit over het algemeen hoog is. De dienstverlening van zowel de dames achter Logomatch als van de ontwerpers is uitstekend. IPMA-NL is voornemens om van de diensten van Logomatch gebruik te blijven maken."