Meeste Nederlanders tevreden over eigen gemeente


ALMERE, 20091110 -- Uit onderzoek van GemeentelijkOnderzoek.nl blijkt dat maar liefst 97,6% van de respondenten het beleid van de eigen gemeente beoordeelt met een voldoende. Van de 441 gemeentes in Nederland scoren 420 een 5,5 of hoger. De gemeente Rozendaal ontvangt met een 8,0 de hoogste waardering van de eigen inwoners. De gemeentes Renswoude en Sevenum staan op de tweede en derde positie met waarderingen van respectievelijk een 7,9 en een 7,6.

De gemeente Schiermonnikoog krijgt het laagste cijfer; het Waddeneiland wordt beoordeeld met een 3,6. De gemeente Boarnsterhim doet het iets beter met een 4,1, gevolgd door Losser met een gemiddelde van 4,6. Ook de vier grote steden scoren niet geweldig; Amsterdam en Den Haag krijgen beide gemiddeld een 5,9 terwijl Rotterdam en Utrecht niet verder komen dan een 6,1.

Ruim 63.000 respondenten hebben op GemeentelijkOnderzoek.nl de mate van tevredenheid aangegeven over het beleid van hun eigen gemeente met een cijfer tussen 1 en 10. De gemiddelde waardering voor het gemeentebeleid in Nederland is een 6,2.





Ingezonden persbericht