Tijdscapsule wordt gebouwd voor COP15


TORONTO, 20091110 -- Loveletters To The Future pakt klimaatproblematiek op een creatieve manier aan. De online actie op roept mensen op om zogenaamde `loveletters' in te sturen; tweets, videos of fotos met een boodschap voor ons nageslacht 100 jaar in de toekomst. De berichten zullen worden bewaard in een special ontworpen Tijdscapsule, die in december tijdens COP15 in Kopenhagen permanent zal worden geplaatst.

Stel je voor wat mensen in de toekomst van ons zullen denken als we niks doen aan klimaatverandering? En stel je dan voor hoe anders die toekomst eruit zou kunnen zien.Wat zou jij zeggen tegen een generatie 100 jaar in de toekomst?

Op www.loveletterstothefuture.com kan je nu een bericht achterlaten aan toekomstige generaties in de vorm van een tweet, video of foto. De 100 beste Loveletters, gekozen door een publieke peiling, zullen worden geplaatst in een Tijdscapsule met instructies voor opening in het jaar 2109. De Tijdscapsule zal worden ingehuldigd tijdens een groot feest dat plaatsvindt tijdens de VN klimaatsconferentie in Kopenhagen op 13 december 2009.

Het conserveren van de digitale berichten voor 100 jaar is een grote uitdaging, maar zelfs hiervoor hebben wij een oplossing gevonden. De berichten in de Tijdscapsule worden bewaard met behulp van Monolith(TM), een microfilm technologie ontwikkeld door het Imaging and Media Lab van de Universiteit van Basel in Zwitserland. Gebruik makende van text, beeld en twee-dimensionale barcodes, garandeert deze technologie dat onze loveletters tot zelfs 500 jaar in de toekomst kunnen worden bewaard en gelezen.

Maak een item over dit project! Blog, post, of creeer je eigen loveletter: een tweet, foto of video op www.loveletterstothefuture.com





Ingezonden persbericht