Persberichten

Logistica biedt bezoeker oplossingen voor kostenbesparing

Publicatiedatum: 22-06-2009

Logistica 2009 belooft niet alleen een bruisende vakbeurs te worden; exposanten tonen van 10 tot en met 14 november ook heel wat noviteiten in Jaarbeurs Utrecht. Bezoekers kunnen hun hart ophalen bij het zien van allerlei oplossingen gericht op kostenbesparing, efficiënt omgaan met ruimtebeslag en het verbeteren van de ergonomie op de werkplek. Dankzij een unieke samenwerking van een groot aantal A-merk leveranciers heeft de Forklift Arena in hal 12 een uitgebreid en interessant activiteitenprogramma. Deze hal staat vol met het meest actuele aanbod in mobiel intern transport en opslag, met demonstraties op het gebied van innovatie, veiligheid, efficiënt werken en duurzaamheid. Grote partijen, zoals Crepa, Toyota Material Handling, Atlet en Jungheinrich hebben zich aan Logistica verbonden.

Mobiel intern transport
Geurt de Groot, Managing Director van Atlet is duidelijk over zijn beursdeelname: "Wegblijven van Logistica is voor Atlet nooit een optie geweest. Juist in tijden van recessie valt er op logistiek gebied voldoende te optimaliseren en te bespreken met onze (potentiële) relaties".
Ad Kornet, directeur van Crepa, aanbieder van totaaloplossingen voor het intern transport sluit zich hierbij aan: "Door op Logistica 2009 te staan, geven we een signaal af dat we ons richten op continuïteit. We waren er altijd voor de klant en dat geldt onverminderd voor de toekomst". En die klant kan zich straks op de beurs oriënteren op oplossingen waarmee hij zijn eigen positie versterkt. Zo laat Crepa op Logistica voor het eerst de nieuwe low level orderpicker BO20NE zien, die de efficiency, ergonomie, en veiligheid van het orderpicken vergroot. Volgens Kornet past deze nieuwe orderpicker exact in de vraag naar oplossingen om sneller en efficiënter orders te verzamelen. Productiviteit is immers meer dan ooit een thema in de logistiek.

Forklift Arena, NKIT en occasions
Ook het Nationaal Kampioenschap Intern Transport (NKIT) vindt plaats in de Forklift Arena in hal 12. Chauffeurs van hef- en magazijntrucks voeren diverse opdrachten uit, waarbij de jury let op veiligheid en bedieningsvaardigheid. De winnaar mag zich Kampioen van Nederland noemen.
Nieuw in hal 12 is een show van top-occasions. De A-merk leveranciers van interne transportmiddelen tonen niet alleen hun nieuwste modellen, maar ook een selectie van goed onderhouden top-occasions, die voor sommige eindgebruikers een goed alternatief kunnen zijn.

Material handling en verpakken
In de hallen 8 en 9 staan onder andere aanbieders van totaaloplossingen voor material handling en verpakken. Ook hier is in november veel nieuws te zien. FROMM Nederland grijpt de logistieke vakbeurs aan om voor het eerst de lijn ULTRA polyesterband in combinatie met zeer krachtige apparatuur (meer dan 6000 N spankracht) P330 en P360 te tonen. Een regelrechte primeur, want de fabrikant heeft net het licht op groen gezet voor deze nieuwe lijn. "Hiermee kunnen we de staalband bij zware toepassingen vervangen", legt Anton Boswijk, algemeen directeur van FROMM Nederland uit. Polyesterbanden tot 32 mm breed zijn niet alleen uit kostenoogpunt, maar ook wat betreft het milieu en veiligheid een zinvol alternatief. De nieuwe, krachtigere apparatuur maakt de overstap nu mogelijk als je zware producten moet omsnoeren. Tot nog toe strandden deze pogingen telkens op ofwel een te zwakke polyesterband of een te zwakke machine. "Nu kunnen we de eigenschappen van het polyesterband, zoals de rek en de sluitwaarde optimaal benutten."

Logistica juist nu op de agenda
Arie Ariese, directeur van SSI Schäfer Nederland, vindt Logistica 2009 belangrijker dan ooit, zowel voor de exposant als de bezoeker. "Juist nu laten wij met reclame en deelname aan beurzen zien dat we er zijn voor onze klanten en dat we vertrouwen hebben in een positieve toekomst. Ook aan de huidige tegenwind komt weer een eind en dan moet je er staan. Daarnaast is het natuurlijk een uitstekende tijd voor onze bezoekers om een goede deal te maken op de beurs". De thema's waar SSI Schäfer op inspeelt, zijn kostenbesparing door middel van automatische opslagsystemen, high density in m3 opslagruimte en in verbeterde werkomstandigheden. Op de 300 vierkante meter grote stand laat het bedrijf de nieuwste oplossingen zien voor geautomatiseerde opslagsystemen, ergonomisch en papierloos orders verzamelen en verrijdbare opslagsystemen. Ook komt SSI Schäfer met een primeur naar de beurs op het gebied van gecomprimeerd opslaan van goederen. Ariese denkt dat de bezoeker straks vooral naar Logistica komt om kostenbesparende oplossingen te zien: "We moeten allemaal op de kleintjes letten." Geautomatiseerde orderverzamelsystemen blijven een hot item in material handling, met name voor hoogwaardige distributiecentra en binnen de retailketens, waar qua automatisering nog een hele slag gemaakt kan worden. "Ook daarvoor tonen we op Logistica 2009 echte automatiseringsoplossingen", kondigt Arie Ariese aan.

ICT & Logistiek
Gelijktijdig met Logistica vindt ICT & Logistiek 2009 plaats, de bekende jaarlijkse vakbeurs met een totaal aanbod van ICT toepassingen en -diensten in de logistieke keten. Voor het inhoudelijke programma wordt weer samengewerkt met belangrijke partners als de TLN, EVO, het AIM, RFID Nederland, Syntens, Connekt en de Vereniging Logistiek Management.

Logistica 2009 vindt plaats van 10 tot en met 14 november 2009 in de Jaarbeurs Utrecht. Meer informatie: www.logistica-online.nl

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (