Reinaert Kliniek snelst groeiende bedrijf Limburg


Winnaar Gouden FD Gazelle 2009

MAASTRICHT, 20091110 -- De Reinaert Kliniek is de trotse winnaar van de Gouden FD Gazelle 2009. In 2008 was het gezondheidszorgbedrijf nog een van de snelste groeiers in de regio Limburg in de omzetcategorie klein. Dit jaar is het de aller-snelste in de categorie middelgroot (¤ 2 mln. tot ¤ 30 mln. per jaar).

Het Financieele Dagblad (FD) stelde dit jaar voor de zesde keer de ranglijst op van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Het belangrijkste criterium om voor een nominatie voor de Gouden FD Gazelle in aanmerking te komen, is een omzetgroei van 20% of meer over een periode van drie jaar. Bedrijven moeten daarnaast financieel gezond zijn. Het FD onderscheidt zeven regio's en in elke regio worden de drie snelste groeiers beloond met een Gouden FD Gazelle in de categorieën klein, middelgroot en groot.

De Reinaert Kliniek beschouwt de toekenning van de `Gouden FD Gazelle Award' op 10 november 2009 als een erkenning van haar overtuiging dat ondernemerschap en marktwerking in de zorg werken. De Gouden Gazelle is het resultaat van een gezonde bedrijfsvoering en de professionele inspanningen van alle medewerkers van de kliniek, maar vooral van het nog steeds groeiende aantal patiënten dat zich in de Reinaert Kliniek goed behandeld voelt en vertrouwen in de kliniek blijft stellen.

De Reinaert Kliniek (sinds 1992) is een laagdrempelig Zelfstandig Behandelcentrum met vestigingen in Maastricht, Amstenrade en Sittard. De kliniek is erkend door de Nederlandse overheid, is lid van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en heeft contracten gesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Patiënten kunnen er, zonder wachtlijsten, terecht voor keel-, neus en oorheelkunde, orthopedische chirurgie, algemene chirurgie, plastische chirurgie, kaakchirurgie, gynaecologie en pijnbestrijding. In 2008 werden circa 12.000 patiënten ontvangen en 1.800 operaties onder narcose uitgevoerd.

Reinaert Kliniek