Ingezonden persbericht


Moby in november naar 013 Tilburg

Moby komt weer naar Nederland. De hofleverancier van de grootste elektronische hits van de laatste jaren geeft op 10 november een optreden in 013 Tilburg. Na een korte tour langs festivals en een beperkt aantal zalen eerder dit jaar in Europa, is de Amerikaan nu terug voor een uitgebreide reeks concerten om zijn nieuwe album 'Wait For Me' te ondersteunen.

Als een ware kameleon beweegt Moby zich door het muzikale landschap. Begin jaren negentig steekt hij voor het eerst zijn neus binnen de hitlijsten met hits als 'Go' en 'Feeling So Real'. Het techno-geluid wordt vervolgens even ingeruild voor een punky rocksound, maar in 1999 volgt de internationale doorbraak naar een groot publiek.

Die doorbraak wordt bereikt met zijn album 'Play', dat pakkende, vaak warme elektronische muziek met wat scherp geplaatste blues-samples bevat. De aanpak blijkt uitermate hitgevoelig en Moby wordt een ster. 'Porcelain' en 'Why Does My Heart Feel So Bad' geraken in de hitlijsten wereldwijd op de hoogste posities, terwijl er van de schijf zelf ruim 10 miljoen exemplaren verkocht worden. Daarmee is 'Play' het meest succesvolle elektronische album aller tijden.

Zijn succes consolideert de Amerikaan het eerste decennium van de nieuwe eeuw vrij gemakkelijk. Naast het uitbrengen van uitstekende platen vult hij festivalweides (o.a. Pinkpop en Werchter) en trekt hij grote arena's - van het kaliber Ahoy - met gemak vol. Tijdens zijn shows versterkt hij zich altijd met een uitstekende en uitgebreide liveband.

De voorverkoop voor het optreden start op zaterdag 3 oktober om 10:00 uur.

Moby
Dinsdag 10 november 2009 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 | Servicekosten ¤ 3,45 | Dommelsch Zaal |VVK vanaf 3-10-2009

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /