Gemeente De Wolden





Zuidwolde, 6 oktober 2009

Persbericht
Dag van de mantelzorg 2009 in De Wolden

'Dat verdient een bloemetje'


De gemeente De Wolden staat dit jaar op een actieve en betrokken wijze stil bij haar mantelzorgers. Zij doet dit op twee momenten. Op dinsdag 10 november organiseert de gemeente de Dag van de Mantelzorg met als thema 'Dat Verdient Een Bloemetje'. Daarnaast vindt er op zaterdag 14 november een feestelijke mantelzorgmiddag plaats in de Boerhoorn in Zuidwolde. Wie veel tijd en inzet besteedt aan zorg en hulp aan een familielid of een kennis is een mantelzorger. In De Wolden zijn volgens landelijke cijfers ruim drieduizend inwoners actief als mantelzorger; deze mensen zijn meestal niet bekend bij de gemeente.

Mantelzorger gezocht!
De gemeente roept mantelzorgers op zich te melden om hen een boeket te kunnen bezorgen. Ook inwoners die van mening zijn dat iemand een bos bloemen heeft verdiend, kunnen dit melden. De coördinatie van de actie is in handen van het Steunpunt Mantelzorg. Opgave kan bij deze organisatie via telefoonnummer 0522-273 925 (iedere werkdag tussen 9 en 12 uur op) of per e-mail via secretariaat-mzo@icare.nl. Wie meer informatie wil, kan vragen naar mevrouw Gerrie de Roo. Vanaf woensdag 7 oktober staan er wekelijks advertenties op de gemeentepagina van De Wolder Courant om mantelzorgers en anderen attent te maken op deze actie.

Wethouder Bert Damming: 'De actie 'Dat verdient een bloemetje' is een uiting van waardering voor het werk van de mantelzorger. Daarnaast verwachten we hiermee ook mantelzorgers te bereiken die niet bekend zijn bij of met de instanties het Steunpunt Mantelzorg en Contactpunt Mantelzorg De Wolden. Mantelzorgers vinden de zorg voor familie of vrienden vaak heel gewoon, staan vaak op de achtergrond. Hun werk is juist zo belangrijk - een bloemetje vind ik absoluut op zijn plaats. Ik hoop dat veel mantelzorgers zich aanmelden!'

Feestelijke mantelzorgmiddag
De jaarlijkse mantelzorgdag van Contactpunt Mantelzorg De Wolden vindt plaats op zaterdag 14 november van 14.00 - 17.00 uur in de Boerhoorn, Oosterweg 14 in Zuidwolde. Het thema is: Mantelzorg? Doe het Samen! Er is feestelijk programma met optredens van cabaretgroep Gien Idee en Verhalenvertelster Janna van de Berg. Ook wethouder Bert Damming zal ingaan op het thema. De entree is gratis en aanmelden kan via Stichting Welzijn de Wolden telefoonnummer 0528-378686 of info@welzijndewolden.nl. De heer Luuk Winters is de contactpersoon.
//////////////////////////////////////