Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, De Bilt, Delft, Dordrecht en 's-Hertogenbosch genomineerd voor titel 'Sportgemeente van het Jaar'

Oosterbeek, 7 oktober 2009 - De vijf genomineerde gemeenten voor de verkiezing 'Sportgemeente van het Jaar' zijn bekend. Alkmaar, De Bilt, Delft, Dordrecht en 's-Hertogenbosch zullen dit jaar strijden om de eervolle titel. De verkiezing van de 'Sportgemeente van het Jaar' wordt voor de vierde keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), nationale sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De winnende gemeente wordt op dinsdag 10 november in Vianen bekendgemaakt.

De vijf genomineerde gemeenten hadden de beste totaalscore op het thema-essay over de sportvereniging en de tien kernindicatoren (cijfermatige vragen). Deze vijf gemeenten presenteren zich tijdens een VSG-wethoudersbijeenkomst op 28 oktober. Op 10 november maakt de jury de winnaar van de verkiezing Sportgemeente van het Jaar 2009 bekend. De winnende gemeente ontvangt een kunstobject van Jean-Paul Marsman, dat speciaal voor de verkiezing Sportgemeente van het Jaar ontworpen is. Door middel van het promotiepakket 'Sportgemeente van het Jaar 2009' kan de winnende gemeente bekendheid geven aan haar eervolle titel.

Samenstelling jury en adviescommissie
De volgende personen maken deel uit van de jury: Sandra Korthuis (VNG), Wim Ludeke (NOC*NSF), Clémence Ross (NISB), Jos Som (VSG), Johan Wakkie (KNHB) en Paul Verweel (Hoogleraar Krajicek Chair Universiteit Utrecht) in het kader van het jaarthema.

De adviescommissie van de verkiezing bestaat uit: Hans Arends (NISB), Anne Derksen (VNG), Remco Hoekman (W.J.H. Mulier Instituut) en Peter van Diermen (NSA) en Jan Willem Landré (KNVB) in het kader van het jaarthema.

Deelnemende gemeenten
De vierendertig gemeenten die dit jaar hebben deelgenomen aan de verkiezing 'Sportgemeente 2009' zijn: Aalburg, Aalsmeer, Alkmaar, Alphen a/d Rijn, Amsterdam, Borne, Brunssum, Bunschoten, Castricum, De Bilt, De Ronde Venen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Drechterland, Edam-Volendam, Emmen, Groesbeek, Hardenberg, Harderwijk, 's-Hertogenbosch, Hoogeveen, Langedijk, Leidschendam-Voorburg, Leusden, Maastricht, Nijmegen, Oldebroek, Opmeer, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Veenendaal en Zaanstad.

www.sportgemeentevanhetjaar.nl