Algemeen persbericht Logistica 2009 Publicatiedatum: 12-10-2009

Logistica 2009

Internationale vakbeurs voor goederenstroombeheersing

Dinsdag 10 t/m zaterdag 14 november 2009

Hallen 8 t/m 12, Jaarbeurs Utrecht


Openingstijden:
Dinsdag 10 november: 10:00 - 17:30 uur
Woensdag 11 november: 10:00 - 17:30 uur
Donderdag 12 november: 10:00 - 20:00 uur
Vrijdag 13 november: 10:00 - 17:30 uur
Zaterdag 14 november: 10:00 - 16:00 uur

Informatie
Het meest actuele overzicht van alle beursactiviteiten, demonstraties en presentaties van Logistica 2009 vindt u op onze website www.logistica-online.nl.


Aantal exposanten:
270

Entree
Gratis op uitnodiging van een exposant, of via voorregistratie op de website van de exposant en beurswebsite: www.logistica-online.nl.

Bijzonderheden:
Logistica vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs ICT & Logistiek. ICT & Logistiek is de vakbeurs voor ICT-oplossingen en -diensten in de logistieke keten. Bezoekers van Logistica hebben automatisch toegang tot ICT & Logistiek. Kijk voor meer informatie over ICT & Logistiek op: www.ict-en-logistiek.nl.

Activiteiten

Nieuw op Logistica 2009 zijn de Forklift Arena en de Occasion Expo.

Forklift Arena
In de Forklift Arena tonen exposanten innovaties op het gebied van mobiel intern transport in een decor van levensechte magazijnen. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan demonstraties, trainingen en workshops. Een greep uit de activiteiten:
* Jungheinrich demonstreert de automatische AGV stapelaar. Dit apparaat vindt dankzij lasernavigatie zelf zijn weg en is volledig handmatig te bedienen.
* Toyota verzorgt samen met Tempo Team en 't Web een instructie voor de vernieuwde SAS, een elektronisch systeem dat automatisch 3000 vorkheftruckfuncties controleert.
* Tijdens de NKIT staat de heftruckserie Yale ERP16VT centraal. In Demo 4 kunt u de heftruck zelf uitproberen.

In de Forklift Arena draait alles om veiligheid, efficiency, ergonomie en innovatie.
Locatie: hal 12
Tijdstip: dagelijks

Forklift Occasion Expo
Nieuw in hal 12 is een show van top-occasions, de Forklift Occasion Expo. Hier wordt een selectie van honderden goed onderhouden top-occasions getoond. Alle heftrucks hebben het keurmerk 'BMWT Garant', inclusief een garantie van zes maanden. Voor sommige eindgebruikers is dit een goed alternatief voor nieuwkoop. Via een digitaal veilingsysteem kunt u een bod uitbrengen op een truck naar keuze.
Locatie: hal 12
Tijdstip: dagelijks

Innovatiemarkt
Op woensdag 11 november 2009 vindt voor het eerst de innovatiemarkt plaats. Op deze markt presenteren studenten van HBO- en MBO-opleidingen hun onderzoek naar de beste kansen voor innovatie in de logistiek. Daarnaast geven ze aan welke bedrijven op de beursvloer hier het meeste baat bij hebben.

Logistica Award 2009
Ook in 2009 wordt de Logistica Award weer op de beurs uitgereikt. Het doel van deze Award is de ontwikkeling van innovatieve oplossingen binnen de logistiek te bevorderen. De prijs bestaat uit ¤ 10.000 innovatiebudget, bestemd voor de verdere ontwikkeling van de innovatie. De Logistica Award wordt uitgereikt op woensdag 11 november 2009.

Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT)
In de Forklift Arena vindt de veertiende editie plaats van het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT). In deze jaarlijkse wedstrijd om de titel 'Heftruckkampioen van het jaar' gaan vakmanschap en veiligheid hand in hand. De finale vindt plaats op 14 november. Kijk voor actuele informatie en tijden op: www.nkit.nl.


Scala logistica
Het Scala Logistica staat traditioneel garant voor live demonstraties van nieuwe logistieke systemen en oplossingen. Op de editie 2009 staat de container centraal.
Locatie: hal 8
Tijdstip: dagelijks


Scala Logistica Innovatietours
Nieuw voor Logistica zijn de Scala Logistica Innovatie Tours. In samenwerking met de Vereniging van Logistiek Adviseurs en Transport en Logistiek Nederland worden voor het eerst rondleidingen georganiseerd voor eindgebruikers.
Locatie: hal 8
Tijdstip: dinsdag 11 tot en met vrijdag 13 november van 11.00 - 12.00 uur (Orderverzamelen en Geïntegreerde systemen) en van 14.00 - 15.00 uur (Verpakken, Opslaan, Laden en Lossen)


.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,