Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1 Financiering tram Utrecht CS-Uithof onderdeel van uitvoering van VERDER Pakket bereikbaarheidsmaatregelen stad en regio Utrecht Als de gemeenteraad akkoord gaat met het VERDER Pakket dan is de financiering rond van een tiental belangrijke projecten om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Belangrijk onderdeel van het pakket is de financiering met ¤100 miljoen van de trram Om de Zuid tussen Utrecht CS en De Uithof. Het totale pakket aan fiets, ov- en automaatregelen dat in de stad wordt uitgevoerd vertegenwoordigt een waarde van circa ¤ 200 miljoen.

Bij de andere projecten die in de periode 2014 - 2020 worden uitgevoerd gaat het onder meer om het aanleggen van ongelijkvloerse kruisingen voor het 5 Meiplein en het Anne Frankplein, verbetering van het openbaar vervoer tussen het Stationsgebied en Utrecht Noord, de aanleg van P+R en OV-knooppunt Hooggelegen, de aanleg van de fietstunnel Salvador Allendeplein, de fietsonderdoorgang Spinozabrug, uitbreiding van het aantal leenfietsen, het stimuleren van het gebruik van deelauto's, het realiseren van de buslijn Leidsche Rijn, Lage Weide, station Maarssen als aanvulling op de nieuwe randstadspoorverbindingen en om het verdiepen van de havens in Lage Weide.

Het VERDER Pakket staat op 10 november op de agenda van de raadscomissie Stad en Ruimte en wordt op 19 november in de gemeenteraad besproken.

Meer informatie: Gerard Derksen, 030 - 286 11 68