Ingezonden persbericht


Dinsdag 10 november 19.00-21.00 uur radio 5
Presentatie: Hatice Kursun

OBA Live is een dagelijkse talkshow over samenleving, religie, cultuur en politiek. Ook wordt er elke dag live-muziek ten gehore gebracht rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek). De presentatie op de dinsdagavond is in handen van Hatice Kursun.

Hoofdgast
Hoofdgast Anthony Heidweiller weet zelfs jongeren warm te krijgen voor opera. De 'Obama van de opera', heeft de Prins Bernard Cultuurfonds Prijs voor kunst- en cultuureducatie gekregen voor het werk bij jeugdoperagezelschap Yo! Opera, waar hij artistiek leider is. Heidweiller is organisator van projecten, spannend theater op bijzondere locaties en begin november het tweejaarlijks internationale jeugdopera-festival. Samen zingen ziet hij als een bindmiddel tussen culturen.

Islamitische canon
In de islamitische canon deze keer een film: Life is a miracle van de Servisch- Bosnische cineast Emir Kusturica uitgekozen door multi- en crossmedia-designer Sara Mohammadi, tevens programmeur bij het Iraanse filmfestival.

Kwestie van de Week
In de Kwestie van de Week zal Midden-Oostendeskundige Robert Soeterik ingaan op de laatste stand van zaken rond het nucleaire programma van Iran. In de media wordt gesuggereerd dat er van een nieuwe ontwikkeling sprake is in de relatie tussen Iran en de landen van de VN-Veiligheidsraad. Op 12 november vindt in een groot aantal steden over de wereld de lancering plaats van het Charter for Compassion,een wereldwijd initiatief van schrijfster Karen Armstrong. Gülsima Tanriverdioglu van St. Islam en Dialoog, lid van de kerngroep van de Nederlandse presentatie, zal ingaan op de invulling van de charter en het symposium dat er aan gekoppeld is. De boodschap tot barmhartigheid is een begin om bruggen te slaan.

Paneldiscussie
Panelgesprek jeugdzorg: Ook op politiek niveau is men zich inmiddels bewust van een aantal knelpunten op het gebied van jeugdzorg, die extra lijkt te falen bij de hulpverlening aan allochtone gezinnen. Ligt het aan culturele verschillen of is er wat anders aan de hand? Deskundigen uit de praktijk zullen de diverse aspecten bespreken.

Live muziek
Pablo Fagundez en Nuria Garcia zijn vurige muzikanten/zangers uit respectievelijk Uruguay en Argentinië. De temperamentvolle stukken die zij samen opvoeren zijn Latijns-Amerikaanse liederen gevoed met Afrikaanse roots. OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud op de website van obalive.

OBA Live is ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.




Ingezonden persbericht