Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Algarve Tourism Board wint World Travel Market Global Award

Reeuwijk, 10 november 2009 - Gisteren heeft het Algarve Tourism Board de 'World Travel Market Global Award' in ontvangst genomen. Deze prestigieuze prijs is te danken aan haar goed doordachte marketing en branding activiteiten die hebben gezorgd voor een nieuw imago van deze meest belangrijke toeristische regio van Portugal.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de feestelijke opening van de VIP receptie ten behoeve van het 30e

jarige jubileum van de World Travel Market (WTM). WTM voorzitter Fiona Jeffrey had samen met de burgemeester van Londen Boris Johnson en hoofdredacteur Ruben Israel Obadia van Publiturus de eer om de Award te overhandigen aan de president van het Algarve Tourism Board, Nuno Aires.

De 'ALLgarve' campagne, die gestart is in 2007, is een duidelijk voorbeeld van het inspelen op de behoeften van de moderne toerist. "Vooruit denkende bestemmingen realiseerden al enkele jaren geleden dat vakantiegangers steeds meer willen dan alleen een getint kleurtje krijgen. De ALLgarve campagne is een uitstekend voorbeeld voor elke strandbestemming" aldus WTM voorzitter Fiona Jeffrey. Deze campagne heeft als doel te laten zien dat de Algarve veel meer te bieden heeft dan alleen mooie stranden. Door te werken onder één merknaam, 'ALLgarve', is het gelukt de regio als een kosmopolitische en gevarieerde bestemming op de kaart te zetten.

Zo werden gedurende het zomerseizoen 'ALLgarve' evenementen georganiseerd zoals: concerten van Joss Stone en Seal, werd er een jazz festival gehouden, vond het Sardine Festival plaats in Portimão, werden de wereldkampioenschappen Kitesurfen gehouden en was er een tentoonstelling van moderne kunsten.

Over de Algarve

De Algarve wordt aan twee kanten door de Atlantische Oceaan omgeven. Door de gunstige ligging heeft de Algarve een heerlijk klimaat: zonnige zomers, niet te koude winters en er waait altijd een Atlantisch briesje. Naast het uitstekende klimaat is de Algarve bekend om haar prachtige stranden, witte huisjes, smakelijke wijnen en het vrolijke temperament van de lokale bewoners. In de pittoreske dorpjes kan je de Moorse invloeden in de lokale kunst en architectuur ontdekken en opgaan in de emotionele klanken van de authentieke fado muziek. Meer informatie over de sportevenementen en festiviteiten en de Algarve als vakantiebestemming bezoek www.visitalgarve.pt en www.algarvepromotion.pt

###

Noot voor de redactie (