Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - man aangehouden voor woninginbraak              |

De politie heeft maandag 9 november een 24-jarige man uit Zutphen aangehouden die verdacht wordt van de diefstal uit een woning aan de Rhienderinklaan in Warnsveld.


Op zondag 13 september vond er een woninginbraak plaats in de Rhienderinklaan in Warnsveld. De dader wist toentertijd te ontkomen. Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek, heeft de politie maandag een 24-jarige man uit Zuthpen aangehouden. De Zutphenaar is verhoord en heeft een bekennende verklaring afgelegd. De politie heeft de man met een dagvaarding weer heengezonden.


Onderstaand het bericht van toentertijd:

Op zondag 13 september heeft een alerte buurman een diefstal uit een woning aan de Rhienderinklaan in Warnsveld kunnen voorkomen.


De man hoorde omstreeks 21:45 uur een vreemd lawaai en zag een onbekende auto voor zijn
huis staan. Toen hij naar buiten ging om het kenteken te noteren betrapte hij een onbekende man met een televisie van de buurman in zijn handen. De verdachte zette het op een lopen en liet de tv achter. Uit onderzoek bleek dat de dader een ruit had geforceerd om binnen te komen. Agenten controleerden de achtergebleven auto en troffen ook een laptop afkomstig uit dezelfde woning aan. De auto bleek als gestolen opgegeven te zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Brummen - controle fietsverlichting                       |

De politie heeft maandagochtend 9 november op de Zutphensestraat in Brummen een controle gehouden op het voeren van fietsverlichting. Hierbij werden totaal 7 fietsers bekeurd.


De politie heeft deze controle gehouden om in deze donkere periode een belangrijke bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. Goede fietsverlichting is erg belangrijk voor de zichtbaarheid van fietsers, zeker nu het weer vroeg donker wordt. Deze controle is onderdeel van een reeks controles op fietsverlichting die de politie uitvoert de komende tijd.


De fietsers zonder (goede) verlichting kregen een bekeuring van 35, -. Tijdens deze landelijke actie geeft de politie bekeurde fietsers een setje ledlampjes zodat zij hun verdere reis veilig kunnen vervolgen.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --