Gemeente Capelle a/d IJssel

Eerdmans wil Capelle als metro-hotspot

Aanpak metro-overlast moet drastisch verbeteren

Wethouder Joost Eerdmans wil dat Capelle aan den IJssel officieel een 'hotspot' wordt als het gaat om overlast en graffiti in de metro en op metrostations. Dit soort hotspots - plekken met extra overlast - zijn er ook in Rotterdam. Op deze plekken wordt extra ingezet om overlast tegen te gaan. Eerder pleitte Eerdmans al in een brandbrief aan Hans Vervat, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam, dat er direct iets aan de overlast in Capelle gedaan moet worden.

Eerdmans wil snel werk maken van de vervuiling en agressie in de metro. In reactie op zijn eerdere brandbrief nodigde burgemeester Aboutaleb Eerdmans samen met de RET uit bij het driehoekoverleg in Rotterdam tussen burgemeester, korpschef politie en hoofdofficier van justitie. Ook Hans Vervat was hierbij aanwezig.

Eerdmans benadrukt nogmaals dat de aanpak van overlast in Capelle drastisch moet verbeteren. "Tussen Kralingse Zoom en de Capelse metrostations wordt erg slecht gecontroleerd. Het resultaat is graffitioverlast, vernielingen, intimidatie en ga zo maar door. Er moet echt iets gaan gebeuren en in het driehoekoverleg bleek tot mijn vreugde ook dat burgemeester Aboutaleb het met mij eens was. Hij wil een experiment en opperde dat Capelle samen met de RET een plan maakt om de overlast aan te pakken. Dat gaan we doen en in januari wordt dat plan definitief afgetikt in dit driehoekoverleg."

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat de komende tijd samen met de RET aan de slag met het plan van aanpak. Eerdmans: "Ik wil in ieder geval dat er van 17 uur tot einde diensttijd gecontroleerd wordt. Het gaat dan niet alleen om controle op de stations en in de metro's, maar ook juist daar omheen. En daar kunnen wij als gemeente een bijdrage aan leveren. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met agressie en vernielingen in en om de metro."

Noot voor de redactie,

Gemeente Capelle a/d IJssel