Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp biedt Microsoft Enterprise-klanten verbeterde IT-efficiëntie, flexibiliteit en productiviteit Nieuwe NetApp SnapManager voor Hyper-V en SnapManager 6.0 voor Microsoft Exchange Server minimaliseren complexiteit van IT-infrastructuur

Schiphol-Rijk, 10 november 2009 - NetApp (NASDAQ: NTAP) heeft de nieuwe NetApp® SnapManager® voor Hyper-V(TM) en SnapManager 6.0 voor Microsoft® Exchange Server geïntroduceerd. Deze nieuwe oplossingen verbeteren de backup en recovery in Microsoft Windows Server® 2008 R2- en Microsoft Exchange Server 2010-omgevingen. Daarnaast is het mogelijk om NetApp SnapManager voor Microsoft SQL Server® en SnapManager voor Microsoft SharePoint® Server te draaien op Windows Server 2008 R2. Hiermee behalen klanten binnen hun fysieke en virtuele omgevingen voordeel uit NetApp's unieke datamanagementcapaciteiten.

NetApp is een Microsoft Global ISV en Gold Certified Partner. Samen met Microsoft Corporation helpt het bedrijf klanten dynamische datacenter-infrastructuren te bouwen, te beheren en te onderhouden. Dit zorgt voor verbeterde efficiëntie, flexibiliteit en productiviteit. NetApp werkt samen met Microsoft aan de ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen en werd afgelopen jaar verkozen tot partner van het jaar in de categorie Advanced Infrastructure, Storage Solutions. De oplossingen van NetApp voor Microsoft-gebaseerde omgevingen zijn uitgebreid met de volgende nieuwe producten:

SnapManager voor Hyper-V - SnapManager voor Hyper-V zorgt voor geautomatiseerde, policy-gebaseerde backup en recovery voor applicaties en diensten die draaien op Windows Server 2008 R2 Hyper-V en Microsoft Hyper-V Server 2008 R2. Het product helpt Microsoft-klanten backup-problemen op te lossen en de kans op menselijke fouten te reduceren. Bovendien minimaliseert SnapManager voor Hyper-V onderbrekingen en prestatieverminderingen die veroorzaakt worden door traditionele server-gehoste backup en herstel. Daarnaast kunnen de Microsoft-virtualisatieklanten hun volumes dynamisch laten groeien of inkrimpen zodat onbenutte storage-capaciteit in gedeelde storage-omgevingen gebruikt kan worden.

SnapManager 6.0 voor Microsoft Exchange Server - SnapManager voor Exchange Server verhoogt de operationele efficiëntie in het datacenter. Dit is mogelijk door het aantal door enterprise klanten benodigde Exchange-datakopieën te verminderen terwijl de data onafgebroken beschermd blijft. SnapManager voor Exchange Server integreert single mailbox recovery-mogelijkheden volledig. Dit zorgt ervoor dat Exchange-beheerders standaard e-mail herstelhandelingen kunnen overlaten aan helpdesk-medewerkers. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert de tijd en de kosten die gemoeid zijn met e-mail recovery. SnapManager voor Exchange Server is geïntegreerd met Microsoft Volume Shadow Copy Services (VSS)-technologie om te voorzien in efficiënte en flexibele backup- en restore-ondersteuning voor de nieuwe Microsoft Exchange Server 2010 Database Availability Group (DAG)-architectuur.

ApplianceWatch PRO 2.0 - NetApp's nieuwe ApplianceWatch(TM) PRO 2.0 managementbundel biedt klanten monitoringfuncties voor het meten van de conditie en prestaties van hun NetApp storage-systemen met Microsoft Systems Center Operations Manager. ApplianceWatch PRO 2.0 bevat tevens een aparte managementbundel die NetApp storage controller-kennis integreert met Microsoft System Center Virtual Machine Manager. Dit levert klanten een rijke virtualisatiebeheeroplossing. Met ApplianceWatch PRO 2.0 kunnen beheerders storage-systemen eenvoudig beheren binnen virtuele omgevingen. De managementbundel biedt geautomatiseerde resolutie vanuit de System Center Virtual Machine Manager-console.

"NetApp biedt onze klanten oplossingen die zorgen voor kostenbesparingen en flexibiliteit", zegt Zane Adam, general manager Virtualization and Management bij Microsoft Corp. "Kosten en efficiëntie zijn twee belangrijke speerpunten voor onze klanten. NetApp storage helpt hen het beheer te verbeteren en de risico's te verminderen die zijn gemoeid met de implementatie en het beheer van gevirtualiseerde omgevingen."

"NetApp biedt een aanvulling op de virtualisatie-oplossingen van Microsoft om te voldoen aan de meest veeleisende uptime-vereisten van fysieke en gevirtualiseerde omgevingen", zegt Patrick Rogers, vice president Solutions and Alliances bij NetApp. "Samen voorzien we klanten van een waardepropositie die helpt om kosten te reduceren en complexe infrastructuren op te zetten, te beheren en te onderhouden. Dit om zo de meeste waarde te halen uit hun storage- en server-investeringen."

Prijzen en beschikbaarheid
De prijzen zijn op te vragen bij NetApp direct sales of bij NetApp's reseller partners. SnapManager 6.0 voor Exchange Server is in december 2009 beschikbaar. SnapManager voor Hyper-V en ApplianceWatch PRO 2.0 zijn beschikbaar in het eerste kwartaal van 2010.




Ingezonden persbericht