PERSBERICHT

NIEUWE WEBSITE VOOR BEZUINIGINGSPLANNEN

"Help JP met een idee" creëert platform voor particulieren om bezuinigingsplannen onder aandacht te brengen

Amsterdam, 10 November 2009 - Vandaag gaat de website www.bezuiningsplan.nl van start. De site is een platform voor alle bezuinigingsplannen die er onder de Nederlanders leven. De plannen moeten uiteindelijk leiden tot een efficiënter en doelmatiger overheid.

Particulieren kunnen via de site hun ideeën voor overheidsbezuinigingen kenbaar maken. Ook kan men via de site reageren op al eerder ingediende plannen.

In het voorjaar 2010 worden de plannen gepresenteerd via nieuwsmedia tijdens een debat met leden van de Tweede Kamer.

Het Comité van Aanbeveling voor deze site wordt gevormd door Mei Li Vos (PvdA, Tweede Kamer), Ton Elias (VVD, Tweede Kamer), Steven Schuit (commissaris van diverse (beursgenoteerde) ondernemingen, hoogleraar Universiteit Utrecht en Nyenrode en advocaat Allen & Overy), Faiza Dadi (operationeel directeur De Baak), Pablo Smolders (oprichter Dutch Group), Wim Wijland (directeur Rijksmuseum van Oudheden), Marc Staal (managing partner AAC Capital Partners) en Sanne Salomons (glazenwasser).

Over www.bezuinigingsplan.nl
bezuinigingsplan.nl is een initiatief van Edzard Koole. Koole zocht een platform om zijn idee "verplicht schatkistbankieren" onder de aandacht te brengen. Toen Koole deze niet vond, heeft hij de website met behulp van Roemer Overdiep opgezet.


---