Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Dinsdag 10 november 2009

Voormalig hoofdkantoor Vopak gerenoveerd tot woon- en werktoren

ROTTERDAM - In opdracht van Maarsen Groep en Brouwershoff Beheer, verenigd in Calandstraat CV, gaat Dura Vermeer Bouw Rosmalen het voormalige hoofdkantoor van Vopak in Rotterdam, de Westerlaantoren, renoveren en optoppen. Opdrachtgever Calandstraat CV en Dura Vermeer hebben hiertoe een aannemingsovereenkomst ondertekend ter waarde van ¤ 27.150.000,-- excl. BTW.

Architectenbureau Ector Hoogstad tekent voor de renovatie en het optoppen van het kantoor met vijf extra verdiepingen plus een dakopbouw (koepel) met installaties. Door deze uitbreiding komt het totaal aantal verdiepingen van de Westerlaantoren uit op twintig. Ingenieursbureau Aronsohn en installatieadviesbureau DWA zijn aangetrokken als constructeur respectievelijk installatieadviseur. Mobius Consult en Peutz adviseren ten aanzien van bouwfysica, brandwering en windhinder. Voor de werkzaamheden, die deze maand zullen starten, is de oude torengevel deels gesloopt en volledig gestript.

In de toren wordt een mix van woningen en kantoren gerealiseerd. De eerste tot en met de tiende verdieping is gereserveerd voor ca.9.000 m2 kantoorruimte. Vanaf de elfde tot en met de negentiende verdieping komen luxe koopappartementen. Per verdieping worden 45 appartementen met een oppervlakte van ca.100 m2 BVO tot ca.180 m2 BVO ontwikkeld. Op de 20e verdieping komen een aantal technische ruimten. Op de begane grond wordt een commerciële ruimte van ca. 250 m2 gerealiseerd met daarnaast diverse technische ruimten, bergingen en een royale centrale entreehal.

De gevel van de Westerlaantoren wordt bekleed met zwart en wit geglazuurde keramische elementen, dezelfde als de laagbouw van het naastgelegen hoofdkantoor voor Koninklijke Vopak NV. Voor de entree is gekozen voor een lichtgroene natuursteen, die aansluit aan bij de geoxideerde torenkoepel. Een nieuw stalen raamwerk aan de buitenkant van de oorspronkelijke betonnen torenconstructie zal de balkons gaan dragen. Vanuit de toren heeft de gebruiker een uniek uitzicht over 'Het park' aan de noord- en westzijde en over 'de Maas' aan de zuidzijde.

De Westerlaantoren ligt in het historische Scheepvaartkwartier, een inmiddels ook populaire locatie om te wonen. De Westerlaantoren is de laatste fase van een totale ontwikkeling van ca. 40.000m2. Eerder werd ca. 10.000m2 kantoorruimte in de laagbouw gerealiseerd ten behoeve van het hoofdkantoor voor de Koninklijke Vopak NV. Daarnaast werd er een ondergrondse parkeergarage van drie lagen onder "Het park" gerealiseerd door Dura Vermeer Beton- en Waterbouw.

Verwachte oplevering van de Westerlaantoren is in het tweede kwartaal 2012.

Kijk voor meer informatie over de woningen op: www.westerlaantoren.nl en voor huur van de kantoorruimte op www.DTZ.nl

Calandstraat CV is een samenwerkingsverband van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff BV. Dura Vermeer Bouw Rosmalen BV is onderdeel van Dura Vermeer Groep NV te Zoetermeer.
---