Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 november 2009

Naam: Marloes Nollen 053-4555588

Winkeldieven aangehouden na korte achtervolging

Haaksbergen

De politie Twente heeft op dinsdag 10 november omstreeks 11.00 uur twee personen aangehouden die ervan verdacht worden bij een winkel aan de Ferdinand Bolstraat in Haaksbergen spullen te hebben ontvreemd en te zijn gevlucht.

Bij de politie Twente kwam er op dinsdag 10 november een melding binnen dat twee mensen in een winkel aan de Ferdinand Bolstraat in Haaksbergen, omstreeks 10.45 uur, spullen hadden ontvreemd en waren vertrokken. De politie in Haaksbergen had op basis van de signalementen, de twee verdachten vrij snel in beeld. De verdachten, een 34-jarige man en een 36-jarige vrouw, afkomstig uit Haaften en Arnhem stapten in een auto en reden weg, vanaf de parkeerplaats bij het busstation. Hier werden ze direct klemgereden door een politieauto. Ze wisten echter te ontkomen. Een korte achtervolging werd ingezet. Op 't Meuke in Haaksbergen reed de auto van de verdachten tegen een lantaarnpaal. De politieagenten die hen volgden konden hen hier vervolgens aanhouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau, waar zij zijn ingesloten en in verzekering zijn gesteld. Ze worden allebei verdacht van winkeldiefstal. De 34-jarige man, de bestuurder van de auto bleek bovendien onder invloed van alcohol te verkeren op basis hiervan en ook gezien het gevaarlijke rijgedrag dat hij vertoonde is zijn rijbewijs ingevorderd en is zijn auto in beslag genomen. De politie zal het onderzoek voortzetten. (2009051378)

Getuigen gezocht

Enschede

De politie Twente is op zoek naar getuigen i.v.m. een incident, dat afgelopen zaterdagmiddag in Enschede op de Fazantstraat heeft plaatsgevonden.

Op zaterdag 7 november omstreeks 14.30 uur is op de Fazantstraat in Enschede een nog onbekende dame met haar fiets ten val gekomen, nadat een auto mogelijk tegen haar aanreed ter hoogte van het oude Grolsch-terrein. Deze auto was even hiervoor ook tegen een jongen gereden die hier fietste. Deze jongen kon zijn fiets in balans houden en kwam niet ten val. De politie doet onderzoek in deze zaak en zou graag in contact komen met de dame die gevallen is. Ook eventuele andere getuigen worden verzocht om zich te melden bij de politie in Enschede, tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000. (2009050446)

---- --