Politie Zeeland


---


W-3376-2009 Aanhoudingen na uit de hand gelopen grap, Vlissingen
Door de politie zijn dinsdagmorgen drie Vlissingers in de leeftijd van 23- tot 32 jaar aangehouden.
Omstreeks 11.00 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat er schoten waren gehoord bij een woning aan de Verdilaan. Agenten in kogelvrije vesten gingen daarop ter plaatse en omsingelden de woning. Op het moment dat drie mannen de woning verlieten, werden zij op straat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, Uit de verhoren bleek het om een uit de hand gelopen grap te gaan.
Een 23-jarige Vlissinger was vanmorgen op bezoek bij een 28-jarige vriend van hem en wilde als grap de 32-jarige bewoner, die nog lag te slapen, wakker maken met vuurwerk. Buiten onder zijn slaapkamerraam stak hij het vuurwerk af. Dit zorgde voor enkele harde knallen die in de wijde omgeving werden gehoord. Meerdere buurtbewoners dachten dat er werd geschoten en belden de politie.

In de woning werd verder nog een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen en enkele tientallen grammen softdrugs. Dit is in beslaggenomen. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt waarna de drie mannen weer in vrijheid zijn gesteld.

Z-3377-2009 Roodlichtcontrole in Terneuzen
Door de politie is dinsdag tussen 08.00 en 08.30 uur een roodlichtcontrole gehouden op de kruising Axelsestraat/Dokweg/Zuidlandstraat.
Sinds kort is daar een verkeerslicht geplaatst omdat er het afgelopen jaar enkele flinke aanrijdingen hebben plaatsgevonden. Blijkbaar nemen veel weggebruikers dit niet in acht omdat in een half uur tijd zeven boetes werden uitgeschreven. In de toekomst zal op deze plaats vaker gecontroleerd worden.