SARA


SARA tekent klimaattafelovereenkomst

Op 4 november is het Consortium Green-IT Regio Amsterdam officieel van start gegaan. Met de ondertekening van een klimaattafelovereenkomst hebben de gemeente Amsterdam en 27 bedrijven uit de energiesector en de ICT, waaronder SARA, deze start officieel bekrachtigd.

SARA-directeur dr. ir. Anwar Osseyran is voorzitter van de initiatiefgroep die deze overeenkomst in opdracht van het Klimaatbureau van de gemeente Amsterdam heeft voorbereid. Het Consortium Green-IT Regio Amsterdam heeft tot doel projecten te ontwikkelen die erop gericht zijn om ICT een substantiële bijdrage te laten leveren aan het terugdringen van CO2-emissies.

In 2025 dient de CO2-emissie van de stad als geheel met 40% te zijn verminderd ten opzichte van de uitstoot in 1990. Het klimaatprogramma van de gemeente Amsterdam concentreert zich op energiebesparing, productie en gebruik van duurzame energie, en efficiënter gebruik van fossiele energie.

In de regio Amsterdam bevinden zich ongeveer 100 datacenters die veel energie verbruiken. De ICT-sector zal zelf ook zuiniger en duurzamer gaan opereren. Tijdens de bijeenkomst hebben Anwar Osseyran en milieuwethouder Marijke Vos aangegeven erin te vertrouwen dat deze ambitie kan worden gerealiseerd. Osseyran: "Dit is een belangrijke mijlpaal op weg naar de vergroening van ICT en van andere sectoren met behulp van ICT in de regio Amsterdam. Samen zullen we de gemeente de CO2 reductiedoelstellingen helpen realiseren."

De klimaattafelovereenkomst heeft een looptijd van minstens vier jaar, van 2010 tot en met 2013.

Meer informatie kunt u vinden op nieuwamsterdamsklimaat.