Politie Zeeland


---


O-3378-2009 Koperdief aangehouden, Vlissingen
Door de politie in Vlissingen is afgelopen nacht een 34-jarige man uit die stad aangehouden voor koperdiefstal.
Omstreeks 01.30 uur was melding gedaan dat in de Gasthuisstraat een man liep met een breekijzer in zijn hand. Bij de politie is bekend dat in de Koestraat en omgeving lege panden staan die binnenkort gesloopt zullen worden. Het vermoeden bestond dus dat iemand koper ging stelen. De agenten gingen ter plaatse en hoorden uit een leeg flatgebouw geluiden komen. In het pand was een man bezig met het doorknippen van koperen leidingen. Bleek te gaan om de 34-jarige Vlissinger. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is hij vanmiddag weer in vrijheid gesteld.

O-3379-2009 Kat beschoten met buks, 's Heer Hendrikskinderen
Het dier werd dinsdag 3 november door zijn baasje levenloos aangetroffen in de bossen van zijn tuin aan de Spanjaardstraat.
Inmiddels is er door een dierenarts sectie verricht. Hieruit bleek dat de kat waarschijnlijk door schoten van een buks om het leven is gekomen. De dader is tot nu toe onbekend.

Z-3380-2009 Scooter ten val, auto rijdt door, Terneuzen
Een 16-jarige jongen uit Axel is dinsdagmorgen met zijn scooter ten val gekomen toen hij moest uitwijken voor een auto. De bestuurder van de auto, een groene Seat Cordoba, is doorgereden zonder zich om de jongen te bekommeren.
De bromfietser reed rond 08.15 uur over de Frederik van Eedenstraat toen van links vanaf de Zuiderparklaan een personenauto kwam aanrijden. Deze auto sloeg rechtsaf de F. van Eedenstraat in en nam daarbij de bocht te ruim. Hierdoor moest de bromfietser uitwijken waarna hij ten val kwam. De jongen liep bij zijn val een gezwollen knie en een gekneusde hand/pols op, zijn scooter raakte beschadigd.
De politie is op zoek naar de onbekende automobilist(e) of eventuele getuigen van dit voorval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Z-3381-2009 Gewonden bij kop/staartbotsing, Hoek
Op de Middenweg/N61 zijn dinsdag rond 18.00 uur drie personen gewond geraakt bij een kop/staartbotsing.
Een 70-jarige automobilist uit Hulst reed achterop de stilstaande auto van een 39-jarige man uit Axel die in file stond te wachten voor de gesloten brug. Door de klap van de aanrijding schoof deze auto naar voren tegen een vrachtwagen.
Bij het ongeluk raakten de 70-jarige automobilist man en zijn passagiere gewond. Ook de 39-jarige bestuurder liep letsel op. Zij werden allen met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen.
Beide auto's zijn total loss. De weg is tot 20.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer.