Dow Electronic Materials introduceert nieuwe producten voor Printed Circuit Boards op Productronica Show

Geavanceerde technologie verbetert de prestaties, betrouwbaarheid en milieuduurzaamheid

MŰNCHEN--(BUSINESS WIRE)-- 20091109 --

Dow Electronic Materials introduceert haar nieuwe lijn van producten voor de vervaardiging van Printed Circuit Boards (PCB) op de Productronica show van dit jaar (Stand 305, Hal 2, nieuwe handelsbeurscentrum van München, Duitsland) op 10-13 november. Deze nieuwe producten verbeteren de prestaties en betrouwbaarheid, en helpen tegemoet te komen aan de eisen van de elektronica-industrie voor miniaturisatie, betere prestaties, lagere kosten en minder milieubelasting.

Voor PCB Imaging is LAMINAR™ UD-900 Dry Film photoresist voor Laser Direct Imaging veelbelovend voor een breed scala aan plaat- en etstoepassingen. PHOTOPOSIT™ SN68 Photoresist iseen robuuste, productieve, fijnlijnige, kosteneffectieve fotolak die kan worden gebruikt in handmatige en automatische belichtingsapparatuur op optimale productiviteitsniveaus. LITHOJET™ inkjetmateriaal biedt print- en etsoplossingen terwijl de afvalproductie fors verminderd wordt; voor sommige klanten kan het gebruik van deze materialen leiden tot vermindering van de afvalproductie tot ongeveer 85 procent. LITHOJET™ 210 Etch Resist is een nieuwe UV-uithardende hybride acrylinkt die het rendement en de kwaliteit drastisch kan verbeteren, alsmede de productiekosten verlagen.

Voor PCB Making Holes Conductive is CIRCUPOSITTM 3000-1 Electroless Copper een universeel proces voor beplating door gaten heen, in staat tot toepassingen voor laag- en hoogbouw, bakken of rekken, en verticale, bewegend verticale of horizontale toepassingen.

Voor PCB Electrolytic Plating beantwoordt MICROFILLTM EVF Copper Via Fill de marktvraag naar interconnect-producten van hoge dichtheid met behulp van gevulde microvia's: snelle vulling met een lage kopergehalte aan de oppervlakte wordt bereikt. Voor conventionele beplating door gaten heen biedt COPPER GLEAMTM HT-55 Copper Electroplate een uitzonderlijke oppervlakteverdeling en spreidend vermogen.

Voor PCB Final Finish gaat Dow Electronic Materials door met investeringen in de ontwikkeling van nieuwe soldeerbare definitieve afwerkingen voor de PCB-markt en breidt haar productaanbod uit met SILVERONTM MF 100 Autocatalytic Silver. Dit nieuwe product biedt een echte multi-functionele afwerking voor reflow of draadverbindingen zonder nikkel of dik goud. Ook is het een aanvulling op onze bestaande Electroless Nickel Immersion Gold (ENIG)- en Electroless Nickel Electroless Palladium Immersion Gold (ENEPIG)-processen met behulp van DURAPOSITTM SMT 88 Electroless Nickel; PALLAMERSETM SMT 2000 Electroless Palladium en AUROLECTROLESSTM SMT Immersion Gold.

"De markt-drive voor miniaturisatie, betere prestaties, minder milieubelasting en lagere kosten gaat voort," aldus Bob Ferguson, Algemeen Directeur van Dow Electronic Materials. "Dow Electronic Materials zet zich in voor de ontwikkeling van technologie die de prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid van de PCB-industrie verbetert. Onze toonaangevende technologieën, uitstekende klantenservice en uitgebreide mondiale voetafdruk stellen ons in staat om volgende generatie oplossingen voor de elektronische markt te blijven leveren," zei hij.

Voor meer informatie over onze producten en aanbiedingen, ga naar go.rohmhaas.com/dow/electronicmaterials

®™ Handelsmerk van The Dow Chemical Company (“Dow”) of een gelieerde onderneming van Dow.

Over Dow

Dow is een gediversifieerde chemische onderneming die de kracht van wetenschap en technologie combineert met de "Human Element" om voortdurend te verbeteren wat essentieel is voor de menselijke vooruitgang. Het bedrijf levert een breed scala van producten en diensten aan klanten in ongeveer 160 landen. Het verbindt chemie en innovatie met de principes van duurzaamheid en biedt zo van alles aan, van vers water, voedsel en farmaceutische producten, tot verfstoffen, verpakkingsmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging. In 2008 bereikte Dow een jaaromzet van 57,4 miljard dollar en had ongeveer 46.000 mensen in dienst wereldwijd. Het bedrijf heeft 150 productievestigingen in 35 landen en produceert ongeveer 3.300 producten. Op 1 april 2009 verwierf Dow de onderneming Rohm and Haas, een wereldwijd Specialty Materials-bedrijf met een omzet van 10 miljard dollar in 2008, 98 productievestigingen in 30 landen en ongeveer 15.000 werknemers wereldwijd. Met verwijzingen naar "Dow" of de "Company" worden The Dow Chemical Company en haar geconsolideerde dochterondernemingen bedoeld, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. Meer informatie over Dow is te vinden op www.dow.com.

Over Dow Electronic Materials

Dow Electronic Materials, een wereldwijde leverancier van materialen en technologieënaan de electronica-industrie, brengt innovatief leiderschap naar de markten voor halfgeleiders, interconnect, afwerking, fotovoltaïek, displays, LED's en optica. Vanuit geavanceerde technologiecentra wereldwijd werken teams van getalenteerde Dow onderzoekswetenschappers en toepassingsdeskundigen nauw samen met klanten om oplossingen, producten en technische service te bieden die nodig zijn voor volgende generatie elektronica. Deze partnerschappen stimuleren de kracht van Dow om nieuwe ontdekkingen te doen. De belangrijkste eindgebruiktoepassingen omvatten een breed scala van consumentenelektronica, van personal computers tot televisiebeeldschermen, mobiele telefoons, wereldwijde positioneringssystemen, autobeveiligingssystemen en avionica.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Dow Electronic Materials
Elysia Hsieh
+886-37-539158

elysiahsieh@rohmhaas.com

Ticker_symbol NYSE:DOW