Electronic Arts neemt Playfish over

Brengt nieuwe merken en bronnen op het gebied van sociale gaming

REDWOOD CITY, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091110 --

Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag aangekondigd dat het Playfish™, een vooraanstaand maker van sociaal netwerk games, heeft overgenomen. De overname versnelt de positie van EA op het gebied van sociaal entertainment en versterkt de focus van het bedrijf op de overgang naar digitale en sociale gaming. Playfish gaat opereren binnen EA Interactive, een divisie van EA die gericht is op het internet en op draadloos.

EA heeft Playfish overgenomen voor ongeveer US$275 miljoen in contanten en ongeveer US$25 miljoen aan aandelenbehoudregelingen. Bovendien hebben de verkopers recht op aanvullende variabele financiële vergoeding, tot een maximum van US$100 miljoen, afhankelijk van het bereiken van bepaalde prestatiemijlpalen tot en met 31 december 2011.

“Sociale gaming, waarbij de nadruk ligt op vrienden en gemeenschap, maakt een enorme groei door en dit is het juiste moment om te investeren in het versterken van onze deelname hierin,” aldus Barry Cottle, Senior Vice President en General Manager van EA Interactive. “EAi heeft met succes de verandering geleid voor EA, en met de toevoeging van bewezen ervaring van Playfish, hun brede klantenkring en de krachtige game-merken, gaan we op een agressieve manier vooruit met onze plannen om de leiding te nemen in de categorie cross-platform sociaal entertainment.”

"De branche ondergaat een dramatische transformatie en de aansluiting bij EA is de ideale mogelijkheid voor ons om onze doelstellingen om leiding te geven aan de ontwikkeling van het sociaal entertainment op een snellere en veel grotere schaal te bevorderen," aldus Kristian Segerstrale, CEO en medeoprichter van Playfish. “De visie van EAi en de ondernemende cultuur zijn consistent met die van ons en samen zijn we in een positie om het bedrijf te zijn dat nieuwe en innovatieve op elkaar aansluitende ervaringen definieert die de manier waarop mensen games spelen zal veranderen.”

Playfish behoort tot de grootste en meest gerespecteerde bedrijven op het gebied van sociale gaming in de wereld, met meer dan 150 miljoen games geïnstalleerd en wereldwijd gespeeld op platforms zoals Facebook®, MySpace™, Google™, Bebo, iPhone™ en Android. Playfish heeft momenteel meer dan 60 miljoen maandelijks actieve spelers van hun tien titels – waaronder Facebook-hits Pet Society, Restaurant City en Country Story – die meer dan 1 miljard gameplay-sessies per maand genereren.

EAi is een divisie van EA die zich concentreert op digitaal zakendoen, waaronder EA Mobile™, Pogo™ en sociale gaming. Pogo is de nummer 1 casual game die gespeeld wordt overal in Noord-Amerika en Europa. En EA Mobile is de nummer 1 uitgever van mobiele games ter wereld, met een marktaandeel van 34% in de VS en de meest vooraanstaande uitgever van games op Apple's App Store met Top Paid Apps als Rock Band®, Madden NFL10, The Sims™, en Tetris®.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), gevestigd in Redwood City, Californië (VS), is een toonaangevende, wereldwijde marktleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf, dat is opgericht in 1982, ontwikkelt, publiceert en distribueert wereldwijd interactieve software voor spelcomputers, pc’s, draadloze apparaten en het internet. Electronic Arts brengt zijn producten op de markt onder vier merknamen: EA SPORTSTM, EATM, EA MobileTM en POGOTM. In boekjaar 2009 heeft EA een netto-opbrengst van $4,2 miljard geboekt conform US GAAP en zijn er van 31 titels meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.ea.com. Meer informatie over de producten van EA en de volledige tekst van persberichten vindt u op het internet viahttp://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, Pogo en The Sims zijn in de VS en/of andere landen handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. Rock Band is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Harmonix Music Systems, Inc., een bedrijf van MTV Networks. Tetris is een geregistreerd handelsmerk van Tetris Holding LLC. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Over Playfish

Playfish leidt de sociale gaming branche als het gaat om innovatie en creativiteit met prijswinnende, categoriedefiniërende games die zijn ontworpen om vrienden samen te laten spelen. Het bedrijf heeft de manier veranderd waarop mensen games spelen door het creëren van meer sociale en met elkaar in verband staande ervaringen. Tot nu toe zijn meer dan 150 miljoen Playfish games geïnstalleerd en gespeeld door miljoenen mensen wereldwijd op platforms zoals Facebook, MySpace, Google, Bebo, iPhone en Android. De games van het bedrijf behoren tot de meest geprezen en populaire online games, zoals Pet Society, Restaurant City, Country Story en Who Has The Biggest Brain? Playfish heeft ontwikkelstudio’s in Londen, San Francisco, Peking en Tromso, Noorwegen. Playfish wordt gesteund door Accel Partners, Index Ventures en Stanhope Capital.

Safe Harbor voor Forward-Looking Statements

Een aantal uitspraken in dit persbericht met betrekking tot de overname door EA van Playfish Limited en de verwachte impact van de overname op de strategische en operationele plannen van EA bevatten forward-looking statements die aan verandering onderhevig zijn. Voor deze forward-looking statements gelden risico’s en onzekerheden die ertoe zouden kunnen leiden dat daadwerkelijke gebeurtenissen of daadwerkelijke toekomstige resultaten aanzienlijk verschillen van de verwachtingen die worden genoemd in de forward-looking statements. Een aantal van de factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat resultaten aanzienlijk verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze forward-looking statements zijn: het effect van de aankondiging van de overname op strategische relaties, bedrijfsresultaten en het bedrijf in het algemeen van EA en Playfish, waaronder het vermogen om cruciale medewerkers vast te houden; het vermogen van EA om met succes de activiteiten en de medewerkers van EA met succes te integreren; algemene economische voorwaarden en andere factoren beschreven in EA’s SEC deponeringen (waaronder EA’s Jaarrapport op Formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 maart 2009 en het Kwartaalrapport op Formulier 10-Q voor het kwartaal eindigend op 30 juni 2009). Als een van deze risico’s of onzekerheden aan de orde is, kan het zijn dat de potentiële voordelen van de overname niet kunnen worden gerealiseerd . EA’s en/of Playfish’s bedrijfsresultaten en financiële prestaties kunnen eronder lijden en daadwerkelijke resultaten kunnen aanzienlijk verschillen van de verwachtingen die worden beschreven in deze forward-looking statements. Deze forward-looking statements gelden alleen vanaf de datum van dit persbericht. EA neemt niet de verplichting op zich om deze forward-looking statements te actualiseren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EA Corporate Communications
Tiffany Steckler, +41 22 316 1322
tsteckler@europe.ea.com
Jeff Brown, +1 650 628 7922
jbrown@ea.com
of
EA Investor Relations
Mary Vegh, +1-650-628-3916
mvegh@ea.com
of
Director of Communications Playfish
Tom Sarris, +1-415-578-3194 (direct)
415-272-2174 (mobile)

tom.sarris@playfish.com

Ticker_symbol NASDAQ:ERTS
ISIN US2855121099