Platform Biologica
"12 maanden lekker eten" beste kookboek 2009
Het "Kookboek van het jaar 2009" is bekend gemaakt! De keuze van de
vakjury is dit jaar gevallen op de titel "12 maanden lekker eten",
samengesteld door Anneke Ammerlaan, foodconsultant én hoofdredacteur
van Smaakmakend. De jury benoemde "12 maanden lekker eten" unaniem tot
beste Nederlandse kookboek en reikte het daarnaast ook de overkoepelde
prijs uit voor "beste kookboek 2009".
Anneke Ammerlaan stelde het boek samen in opdracht van Albert Heijn.
De recepten zijn eenvoudig te bereiden met producten die zo van de
koude grond komen. Per maand komen de groenten aan bod die op dat
moment volop uit eigen land te krijgen zijn. Volgens de jury: "Een
uitgebreid en veelzijdig kookboek geschreven door drie Nederlandse
coryfeeën. Goede foto's, duidelijke recepten en achtergrondinformatie,
goed bruikbaar voor een breed publiek. Toch niet middle of the road,
maar leuke twists aan klassieke recepten of verrassende
smaakcombinaties. Je krijgt zin om er uit te koken."
Naast de overkoepelende winnaar van "Kookboek van het jaar", werd ook
de "Gouden Garde Publieksprijs" uitgereikt. Ramon Beuk won de prijs
met zijn boek "Wat van Fair komt". Deze culinaire wereldreis werd
geschreven in het kader van het 50-jarig bestaan van Fair Trade
Original.
Biologica feliciteert Anneke Ammerlaan met haar prijs "Kookboek van
het jaar 2009"!
Voor verschillende reacties op de prijsuitreiking, zie bijvoorbeeld
hier of hier.
Zie het origineel