Hogeschool Windesheim

Persbericht 30 oktober 2009

Carnaval: religie in een nieuw jasje? Dat is 11 november de centrale vraag tijdens het Peper & Zout, Stadsdebat in Zwolle. In café restaurant de Belgische Keizer discussiëren inwoners van Zwolle met elkaar over de zin en onzin van carnaval: wat is het en waarom vieren mensen het? Een nieuw ritueel of een nieuw soort religie? Peper & Zout start om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom om mee te discussiëren.

Dr. André Mulder, lector Theologie en Levensbeschouwing van Windesheim, en Gerrit van der Kooij, gemeenteraadslid Zwolle, journalist, televisiemaker en fervent carnavalsvierder geven hun visie op het carnaval. Na de lezingen is er ruim de gelegenheid om met elkaar te discussiëren.

Rol van carnaval

Zwolle en omgeving viert het carnavalsfeest uitbundig en het lijkt ieder jaar groter en grootser te worden. Vanaf de elfde november maakt carnavalminnend Zwolle zich weer op om Zwolle in februari 2010 om te toveren in Sassendonk. Een goed moment om in het Stadsdebat de rol van carnaval, vanuit wetenschappelijk en maatschappelijk perspectief tegen het licht te houden.

Samenwerking

Peper & Zout: Stadsdebat in Zwolle is een gezamenlijk initiatief van VUconnected, de lectoren van Windesheim en de Stentor.