Gemeente Hoorn

Najaarsmarkt in de binnenstad

De Hoornse binnenstad staat woensdag 11 november in het teken van de najaarsmarkt. Tot 17.00 uur staan die dag 220 marktkramen verspreid over de Nieuwstraat, de Gouw, de Gedempte Turfhaven, het Breed, de Veemarkt en het Grote Noord. De 25 standwerkers zijn te vinden op de Gedempte Turfhaven.
Tijdens de najaarsmarkt rijdt altijd extra veel verkeer de binnenstad in en zijn er diverse wegafsluitingen. Daarom het advies: ga per fiets of openbaar vervoer naar de markt. Op de kop van de Veemarkt is een gratis fietsenstalling.

Afsluitingen
De routes Breed (gedeeltelijk), Gedempte Turfhaven, Veemarkt, Gouw en Nieuwstraat worden dinsdag 10 november vanaf 15.00 uur voor het verkeer afgesloten. Afzettingen komen te staan:
* op de westzijde van de Veemarkt, ter hoogte van restaurant Azië;
* op de Gedempte Turfhaven bij de Achterstraat;
* op de Ramen bij de Duinsteeg;
* op het Gerritsland bij de Gasfabriekstraat en de Gravenstraat;
* in de Kerkstraat bij de Roode Steen;
* in de Nieuwstraat bij de Lange Kerkstraat;
* in de Spoorstraat bij het Dal.

Verkeer dat via het Keern de binnenstad in wil, kan kiezen uit de route
Noorderveemarkt-Stationsplein-Noorderstraat-Koepoortsplein-Achterstraa t of de route Scharloo-Hoge Vest-Westerdijk. Om de binnenstad uit te komen is de beste route Kuil-Achterom-Breed-Hoge Vest. De stadslijn naar de Kersenboogerd rijdt om via de Noorderstraat en Achter de Vest. Woensdagavond 11 november na 21.00 uur worden alle afzettingen weer verwijderd.
Laatste wijziging van deze pagina: 4 november 2009