Provincie Utrecht

Openstelling Let de Stigterpad bij Rhenen

4-11-2009 -

Op woensdag 11 november aanstaande wordt het deeltracé Rhenen van het Let de Stigterpad officieel in gebruik genomen. Hiermee is een ontbrekende schakel in het recreatieve fietspad tussen Driebergen en Rhenen opgelost.

Veilig oversteken
De openstelling is mogelijk dankzij een aanpassing van de oversteek over de provinciale weg N416, daar waar de Defensieweg aansluit op de Veenendaalsestraatweg. Door deze aanpassing kunnen fietsers de weg veiliger oversteken en het Let de Stigterpad vervolgen aan de andere kant van de N416, over een gedeelte van landgoed Prattenburg van de familie Van Asch van Wijck. De familie heeft hieraan haar volledige medewerking gegeven.

Let de Stigterpad
Het Let de Stigterpad is een nieuwe recreatieve fietsverbinding over het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug met een totale afstand van 18 kilometer. Het fietspad is vernoemd naar mevrouw Let de Stigter, eerste voorzitter van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (en oud-burgemeester van Maarn).
Het fietspad verbindt niet alleen bestaande fietspaden met elkaar, maar zorgt ook voor nieuwe fietsmogelijkheden tussen de woonkernen op de Heuvelrug. Het fietspad volgt de rug van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waardoor er een doorgaande fietsroute ontstaat via bos- en heidelandschap.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een van de twintig nationale parken in Nederland. Een nationaal park is een natuurgebied met een aaneengesloten oppervlakte van aanzienlijke omvang. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft een omvang van 6.000 ha. Hoofdfunctie van een nationaal park is natuurbehoud, maar in een nationaal park is recreatief medegebruik mogelijk, voor zover dat geen schade berokkent aan natuur en landschap.
HetLet de Stigterpad is als fietspad opengesteld binnen de regels van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit betekent dat het fietspad niet toegankelijk is van zonsondergang tot zonsopgang en uitsluitend bedoeld is voor fietsers.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319