Gemeente Zoetermeer

Meer dan 500 Zoetermeerse mantelzorgers in het zonnetje

Ter gelegenheid van de landelijke Dag van de Mantelzorg trakteert wethouder Frank Speel (Zorg) op woensdag 11 november 2009 honderden mantelzorgers op een gratis taart.
Mantelzorgers konden zich hiervoor aanmelden en hebben dat in groten getale gedaan. De gemeente en de Stichting Rondom Mantelzorg willen zo hun waardering voor mantelzorgers laten zien en hen in het zonnetje zetten. Daarnaast is het doel van de actie om meer mantelzorgers bekend te maken met de ondersteuning die de Stichting Rondom Mantelzorg hen kan bieden.

Behalve de taartenactie heeft de Stichting Rondom Mantelzorg circa 100 mantelzorgers uitgenodigd voor een feestelijke high tea op donderdag 12 november. Ook kunnen zij meedoen aan een spectaculaire humorworkshop. 's Avonds is speciaal voor werkende mantelzorgers een luxueus aangeklede borrel georganiseerd.

De Stichting Rondom Mantelzorg biedt advies en ondersteuning aan mantelzorgers en levert vrijwillige vervangende mantelzorg thuis. Mantelzorgers kunnen meer informatie krijgen bij het Wmo-loket van de gemeente. Of bellen met de Stichting Rondom Mantelzorg, telefoon 079-711 17 40/45. Kijk ook op www.rondommantelzorg.nl.