Persberichten

HotPotten en icecarving: KreaDoe 2009 toont nieuwste hobbytrends- en materialen

Publicatiedatum: 10-11-2009

De creatieve hobbybeurs KreaDoe, van woensdag 11 tot en met zondag 15 november in jaarbeurs Utrecht, toont ook dit jaar weer de nieuwste hobbytrends- en materialen. Zo kunnen bezoekers o.a. kennis maken met icecarving, intuïtief schilderen, de HotPot en Hoooked zpagetti. In totaal laten ruim 250 deelnemers zien wat zij op creatief gebied in huis hebben. Het aanbod varieert van scrapbooking, huis & tuin decoratie en sieraden maken tot tekenen & schilderen en zelfmaakmode. Creatieve nieuwkomers op KreaDoe zijn de hobbysegmenten Koken & Bakken en Quilten & Patchwork, waarbij met name het quilten dit jaar populair is. Het centrale thema dit jaar is Winterpracht. Nieuw is het Workshopplein; in totaal kunnen bezoekers meedoen aan ruim 50 creatieve workshops. De beurs wordt woensdag 11 november om 10.00 uur geopend met een demonstratie icecarving.

HotPot Party's en Hoooked zpagetti
Groothandel Pfann introduceert op KreaDoe de HotPot; een mini-oven waarmee je in de magnetron glas kunt smelten. Het product is met name voor hobbyisten die graag zelf sieraden maken een echte aanwinst. Dankzij de HotPot kunnen zij nu eenvoudig, veilig en goedkoop hun eigen glazen onderdelen -b.v. hangers of kralen- maken. Voorheen was dit 'fusen' van glas alleen mogelijk met een professionele glasoven. Op KreaDoe wordt niet alleen de eerste HotPot officieel geïntroduceerd, het is ook de aftrap van HotPot Party's, die door het hele land heen geïntroduceerd gaan worden. Hoooked zpagetti is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam restmateriaal uit de mode- en textielindustrie. Met deze 'zpagetti' kun je zelf b.v. handtassen, XL lounge kussens en gebreide poefs kan maken.

Icecarving
Icecarving is een relatief onbekende creatieve hobby. Als opening van de beurs worden -passend bij het thema Winterpracht- om 10.00 uur in hal 1 uit grote blokken ijs verschillende 'prachtige' wintercreaties gemaakt. Gedurende de hele dag worden vervolgens professionele icecarving demonstraties gegeven. Daarnaast volgen 60 bezoekers een exclusieve workshop icecarving; zij hebben deze prijs gewonnen door in de online voorverkoop een entreekaart te kopen.

Populaire handwerktechnieken
Quilten & Patchwork is een nieuw hobbysegment op KreaDoe. Met name het quilten is dit jaar populair. Quilten is kort gezegd een handwerktechniek waarbij drie lagen textiel op elkaar genaaid worden. De techniek kent een lange geschiedenis; er zijn quilts gevonden die dateren uit de tijd van de Romeinen. Op KreaDoe staan 5 deelnemers op het gebied van quilten. Zij verkopen niet alleen materialen, maar geven ook workshops en demonstraties. Bij Quilthuis Liselotje kunnen bezoekers bijvoorbeeld terecht voor 'Pijnloos Quilten'. Wie deze techniek goed beheerst quilt zeer gelijkmatig en klein, wat zorgt voor minder stress in de armen en vingers. Patchwork is ook een handwerktechniek, hierbij worden lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar genaaid.

Winterpracht
Dit jaar is KreaDoe dé plek om alvast in een winterfeeststemming te komen met het thema 'Winterpracht'. Bezoekers kunnen o.a. nieuwjaarskaarten maken, een kerstijstaart decoreren, warme trui breien of leren hoe ze hun cadeautjes creatief kunnen inpakken.

Officiële opening
De officiële opening van de beurs vindt plaats op woensdag 11 november om 10.00 uur in hal 1 in Jaarbeurs Utrecht.

Praktisch
KreaDoe 2009, 11 t/m 15 november 2009 in Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden: dagelijks 10.00-17.00 uur. Kaarten in de voorverkoop (tot 11 november) ¤ 10,-. Online vanaf 11 november ¤ 12,- en aan de kassa ¤ 13,50. Meer informatie: www.kreadoe.nl

Noot voor de redactie -