Gemeente Enschede

Uitreiking voor geslaagden Inburgerings- en Staatsexamen

Tijdens de uitreiking op 11 november zullen 17 mensen onder toeziend oog van partner en kinderen het inburgeringsdiploma ontvangen. Daarnaast worden voor het eerst dit jaar ook de geslaagden van het staatsexamen in het zonnetje gezet. In 2009 haalden al 21 mensen dit diploma, waarbij ze het hogere taalniveau B1 bereikten. Deze mensen hebben het diploma inmiddels via de post thuis ontvangen.

Dit is de vierde officiële diploma-uitreiking voor geslaagden van het inburgeringsexamen. Een reis naar Zwolle is niet meer nodig en het is ook de ideale mogelijkheid om de inburgeraars te feliciteren met het behaalde resultaat. `Doe mee, werk mee, leef mee in Enschede' is de slogan die centraal staat in de campagne van de afdeling Taal & Inburgering. Na de uitreiking door Ed Wallinga, wethouder Welzijn & Zorg, Sport & Integratie zal onder het genot van een drankje en hapje het behaalde resultaat worden gevierd.

Sinds de invoering van de Wet Inburgering in 2007 zijn ruim 192 mensen in het bezit van een inburgeringsdiploma. 44 personen hebben het staatsexamen behaald. Hiermee zit Enschede op koers en haalt de afspraken die met de minister zijn gemaakt. Met het diploma hebben zij bewezen de Nederlandse taal te beheersen. Het diploma en het geeft bovendien toegang tot vele andere mogelijkheden om maatschappelijk actief te zijn, zoals werk, opleiding en vrijwilligerswerk.

Geplaatst: 10 november 2009.

10 november 2009