Eerste Kamer der Staten Generaal

Provinciale Staten van Limburg bezoeken Eerste Kamer

10 november 2009

Een delegatie van Provinciale Staten van Limburg brengt op woensdag 11 november een bezoek aan de Eerste Kamer en discussieert met name over de gevolgen van de economische crisis voor de provincie Limburg en Nederland. Verder wordt gesproken over de demografische ontwikkelingen in deze regio.

Het Kamerlid Willems (CDA) geeft een uiteenzetting over âCrisis = opportuniteit voor Nederland en Limburgâ, waarop de heer Th. Coppus (SP) van de Provinciale staten van Limburg zijn reactie zal geven. Aansluitend houdt de Commissaris der Koningin van de Provincie Limburg, de heer L.J.P.M. Frissen een inleiding over âDemografische ontwikkelingenâ. De heer Slager van de SP-fractie in de Eerste Kamer zal hier als eerste op reageren.

Het bezoek van de staten van Limburg aan de Eerste Kamer is de achtste in een nieuwe reeks van provinciebezoeken. De provincies Flevoland, Zeeland, Zuid-Holland en Drenthe, Groningen, Gelderland en Friesland gingen Limburg voor. De Senaat besloot in de Kamerperiode 2007â2011 alle provincies opnieuw uit te nodigen. De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies versterken en haar contacten met deze voor haar zo belangrijke doelgroep vergroten.