Gemeente Capelle a/d IJssel

Themater 'Grenzen aan de groei van Capelle'

De rode draad voor de THEMATER avond op woensdag 11 november 2009

De rode draad voor de THEMATER avond op woensdag 11 november 2009

De ruimte in Capelle is schaars. Nieuwe wijken bouwen is niet meer mogelijk. De gemeentegrenzen van Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel zijn bereikt. En daarmee komt ook de grens van groei van het aantal inwoners in beeld. Minder woningbouw betekent ook minder groei.

Maar waar liggen de grenzen aan de groei dan precies? Niet meer groeien, krimpen of anders groeien kan in de toekomst gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de kwaliteit van de voorzieningen en voor de aantrekkelijkheid van Capelle als woon- en werkstad.

Wat kan Capelle zich permitteren op het gebied van minder en anders groeien? Welke mogelijkheden zijn er om de kwaliteit van de stad te verbeteren? Hoe kunnen we zo verstandig mogelijk omgaan met minder woningbouw? Op een manier die een bijdrage levert aan een hoogwaardig woon- en leefklimaat? Welk beleid moet het gemeentebestuur de komende jaren voeren?

Heeft u hier een mening over en wilt u met deskundigen, raadsleden, de burgemeester en collegeleden in debat over deze belangrijke vragen? Dan bent u van harte welkom op woensdag 11 november om 20.00 uur in het Isalatheater. U kunt zich aanmelden via info@themater.nl.