5 j aar Sinterklaasfever: Van CD tot Theatertournee

11/11/2009 09:44

Xplo Music B.V.

Eind november zal de Goedheiligman voor het vijfde seizoen met de theatervoorstelling Sinterklaasfever door Nederland trekken. Ook dit jaar is de show vernieuwd en beleeft de Sint op de actualiteit toegesneden avonturen. Wat 5 jaar geleden begon als een surprise voor kinderen van muzikanten is door grote belangstelling, uitgegroeid tot een professionele theatershow die te zien zal zijn in diverse theaters.

Sinterklaasfever

In 2004 produceerden Mark Snijders en Eugène Lont van Xplo Music & Events de CD "Sinterklaasfever". Als "surprise" voor hun kinderen, en die van bevriende muzikanten, schreven ze nieuwe sinterklaasteksten op discoklassiekers. Uitgevoerd door de Hermes House Band & Kinderkoor Prettig Weekend ontstond een swingende en originele Sinterklaas-CD. Een album wat niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen enthousiast werd ontvangen.

Op basis van deze liedjes creëerde Xplo Music & Events een theatervoorstelling. De eerste editie was een besloten voorstelling in het Spant in Bussum, kort daarop volgden uitverkochte, openbare shows in het Oude Luxor Theater te Rotterdam. Vorig jaar reisde de Sinterklaasfever show door de grotere theaters in Nederland.

Disco-feest met Sinterklaas

In de vrolijke voorstelling vervult Mark Snijders zelf de rol van Sint Nicolaas. TV presentator Chris Silos en zangeres Agnes Goslings bereiden zich met de kinderen voor op de komst van de Goedheiligman en zijn hoofdpiet Jaap van Reesema. Via een "live" video verbinding volgen Chris en Agnes de problematische tocht van de Sint naar het theater.

Gelukkig arriveert Disco Piet (oud Hermes House Band zanger Olaf Croon) op tijd om de zaak in goede banen te leiden en om samen met de kinderen een liedje en een dans in te studeren. Als Sinterklaas uiteindelijk arriveert, is het feest compleet.

Ieder jaar een nieuwe show

Ieder jaar wordt een nieuwe voorstelling geschreven, zodat kinderen nooit twee keer hetzelfde verhaal te zien krijgen. Schrijver Mark Snijders; "Het is ieder jaar weer een uitdaging om nieuwe originele elementen binnen het afgebakende Sinterklaas-bezoek te verzinnen. Het verrassende en het vertrouwde moeten in balans zijn. We proberen altijd dubieuze, menselijke eigenschappen op een ludieke manier aan de orde te laten komen. Eerder waren dat nieuwsgierigheid en onverdraagzaamheid, dit jaar is dat hebberigheid. Zo'n thema wordt overigens wel op een lichte, kindvriendelijke manier behandeld, en ook dit jaar zorgt Sinterklaas voor een leerzame oplossing!"

De producent

Hoewel de Rotterdamse ondernemers zo veel mogelijk zelf doen, zijn er ook andere professionele partijen bij de productie betrokken zoals George Visser van TriColour/Mojo Theater voor de boekingen en Teus van der Stelt die de regie voor zijn rekening neemt.

Eugène Lont ziet de toekomst voor SINTERKLAASFEVER positief in. "Het mooie van een "artiest" als Sint Nicolaas is dat íe alleen maar beter wordt, naarmate die ouder wordt!! "

Xplo Music & Events is een creatieve onderneming die muzikale concepten bedenkt en op een brede wijze exploiteert. Begonnen als independent platenlabel van de Hermes House Band (bekend van de nr 1 hit "I will survive" en daaropvolgende internationale carrière), heeft het Rotterdamse bedrijf haar activiteiten in bijna vijftien jaar verbreedt tot het produceren van diverse (kinder) CD's en het organiseren van kleine en grootschalige muzikale evenementen (o.a. T-Mobile Tribute Concerten & Tiësto op de Maas). In de recentelijk geopende Xplo Music Studio worden nieuwe CD's en muziek voor commercials en film gemaakt. Met de productie van de Sinterklaasfever-tour verovert Xplo Music & Events een plek in de Nederlandse theaterwereld .

SINTERKLAASFEVER tour 2009

22-11 Oude Luxor Theater, Roterdam

25-11 Circus Theater, Scheveningen

27-11 Schouwburg Orpheus, Apeldoorn

29-11 Chasse Theater, Breda

02-12 Schouwburg Almere

www.sinterklaasfever.nl





http://www.sinterklaasfever.nl