Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem- dode bij verkeersongeval op A18               |

Een 18-jarige Pool, die als inzittende in een auto zat, is woensdagochtend 11 november om het leven gekomen bij een ongeval op de snelweg A 18 onder Doetinchem. Drie inzittenden van dezelfde auto raakten gewond, één van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto, een 39-jarige Doetinchemmer, is ook overgebracht naar het ziekenhuis.


De aanrijding werd omstreeks 04.45 uur gemeld en zou ter hoogte van de afslag Doetinchem-West hebben plaatsgevonden. Direct was duidelijk dat het om een zeer ernstig ongeval met meerdere slachtoffers ging. Meerdere ambulances, brandweer- en politie-eenheden en de traumahelikopter gingen naar de opgegeven locatie. Passanten trachtten op dat moment eerste hulp te verlenen.


Bij de komst van de hulpverleners werd op de linker rijstrook een zwaar beschadigde auto aangetroffen. Rechts in de berm stond een tweede eveneens zwaar beschadigde auto.


Slachtoffers

In de eerste auto bleek één van de inzittenden, een 18-jarige Pool, om het leven te zijn gekomen. Een andere inzittende is later, na te zijn gestabiliseerd, door de traumahelikopter overgebracht naar Nijmegen. Zijn toestand is kritiek. De bestuurder en nog een inzittende evenals de bestuurder van de andere auto, een 39-jarige Doetinchemmer, zijn met onbekend letsel naar diverse ziekenhuizen in de regio overgebracht. Het zal nog geruime tijd duren voordat de identiteit van de andere slachtoffers bekend is.


Afsluiting snelweg

Rijkswaterstaat heeft de snelweg afgesloten en voor een omleiding gezorgd. De hulpverlening, het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie en het verwijderen van de autowrakken heeft tot 08.30 uur geduurd. Het verkeer in de ochtendspits ondervond door het ongeval de nodige hinder.


Getuigen gezocht

Het vermoeden bestaat dat de auto waarin het dodelijke slachtoffer te betreuren valt mogelijk heeft stilgestaan. De politie zoekt dan ook contact met getuigen die rond het tijdstip van het ongeval daar hebben gereden. Zij kunnen bellen met de politie Doetinchem via 0900 - 8844.


Einde bericht

-----------------------

(





(



---- --