Deelgemeente Charlois Rotterdam

Dagelijks bestuur bezoekt Heijplaat

Woensdag 4 november bezocht het Charloise dagelijks bestuur Heijplaat. Daarbij bracht het onder meer een bezoek aan kinderboerderij De Heij

Apetrots zijn de vrijwilligers van kinderboerderij De Heij op Heijplaat op hun konijnenstraat, waar de langoren behalve hun knusse en warme hok, ook de beschikking hebben over een eigen terras. De konijnenstraat is het eerste deel van de kinderboerderij aan de Oostbroekweg dat zo goed als klaar is. Dit is voor de groep enthousiaste vrijwilligers echter geen reden om uit te rusten. Er is nog veel werk aan de winkel. In de plannen is, behalve ondermeer een stal en een kippenren ook een ruimte voor de ruilwinkel opgenomen die nu nog in de Karimunstraat gevestigd is. De renovatie van de kinderboerderij is mogelijk door steun van de deelgemeente en diverse bedrijven. Nieuwe donateurs zijn van harte welkom.

Strandje

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente bezocht ook het voormalige Quarantaineterrein dat net buiten de wijk ligt en waar gesproken werd over de betrokkenheid met Heijplaat en de mogelijkheden en toekomst van het strandje. Het bezoek werd afgesloten in de oude school waar de huidige eigenaar gastvrij zijn woonkamer ter beschikking stelde. Met een aantal bewoners werd gediscussieerd over veranderingen in de wijk en wat zij daar van vinden.

Op 7 december is er weer een raad in de wijk waar alle bewoners van Heijplaat voor worden uitgenodigd. Uitnodigingen voor deze bijeenkomst worden over enkele weken huis-aan-huis verspreid.