Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht, 11-11-2009

Gestolen snorfiets

MONTFOORT Agenten hielden op dinsdag 10 november een jongen aan op een gestolen snorfiets.

Rond 16.10 uur controleerden agenten op de Lijndraaierweg een snorfietser. Het viel hen op dat het contactslot van de snorfiets ontbrak. Bij de controle bleek dat de snorfiets van diefstal afkomstig was. Daarop hielden de agenten de verdachte, een 14-jarige jongen uit Montfoort, aan en namen de snorfiets in beslag. Tegen de Montfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt .

Bejaarde vrouw door bus aangereden

MAARSSEN Een bejaarde vrouw raakte op dinsdag 10 november gewond toen zij door een bus werd aangereden.

Rond 13.40 uur reed een 45-jarige chauffeur met een stadsbus over de Dokter Plesmanlaan in de richting van de Driehoekslaan. Hij zag een vrouw, 84 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, bij de voetgangersoversteekplaats stilstaan en dacht dat zij hem voor wilde laten gaan. De chauffeur reed daarom door, maar zag tot zijn schrik dat zij plotseling toch de oversteekplaats opliep. Ondanks dat de hij hard remde, kon hij een aanrijding niet meer voorkomen. De bus raakte de vrouw bij haar schouder, waardoor zij ten val kwam en een hoofdwond opliep. Zij werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Bromfietser gewond

WOERDEN Een bromfietser raakte op dinsdag 10 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.45 uur reed een 63-jarige automobiliste uit Kamerik vanuit een uitrit op de Nieuwendijk de Ridderstraat op. Daarbij liet zij twee voor haar van links komende scooters niet voorgaan. Beide scooters, bestuurd door een 16-jarige jongen uit De Meern en een leeftijdsgenoot uit Driebruggen, botsten tegen de auto. Daarbij raakte de jongen uit De Meern gewond. Hij werd met beenletsel en schaafwonden per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.