Gemeente Duiven


Veiligheidsmonitor 2009, telefonische benadering


----------
Vanaf deze week worden inwoners die nog niet gereageerd hebben op de enquête over de Veiligheidsmonitor 2009 via onderzoeks­bureau Companen telefonisch benaderd om alsnog deel te nemen aan dit onderzoek. Het onderzoeksbureau neemt de vragen telefonisch af. De vragenlijst kan ook nog steeds digitaal worden ingevuld of er kan een schriftelijke versie worden opgevraagd. De resultaten van de Veiligheidsmonitor zijn in het voorjaar van 2010 bekend.

Eind september 2009 ontvingen ca 40.000 inwoners in de regio Gelderland-Midden een uitnodiging om via internet mee te doen aan de Veiligheidsmonitor. Wie dat liever wil, kan de vragenlijst ook nog steeds thuis gestuurd krijgen. Inwoners die nog niet gereageerd hebben op de uitnodiging voor het onderzoek en die een openbaar telefoonnummer hebben, worden vanaf begin november gebeld door een inter­viewer van het onderzoeksbureau Companen. Het bureau legt geen huisbezoeken af, maar biedt de mogelijkheid om de vragen telefonisch te beantwoorden.

Ook uw medewerking is belangrijk!
Het gemeentebestuur en de politie vinden het erg belangrijk dat inwoners die benaderd worden ook meedoen aan het onderzoek. Alleen bij een goede respons krijgen zij een goed beeld van de situatie in onze gemeente. Daar kunnen zij het beleid om de veiligheid en leefbaarheid verder te verbeteren weer op afstemmen. De resultaten van de Veiligheidsmonitor zijn in het voorjaar van 2010 bekend.

Veiligheidsmonitor 2009
De Veiligheidsmonitor 2009 is een grootschalig onderzoek naar de veiligheid en de leefbaarheid in uw buurt, uw eigen leefomgeving. Inwoners krijgen vragen voorgelegd als: 'Hoe veilig is uw buurt?' 'Hoe tevreden bent u over de politie?' 'Hoe gaan de mensen in uw buurt met elkaar om?' Met de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor hebben gemeenten en politie een krachtig instrument in handen om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. U kunt nog steeds meedoen aan het onderzoek!

Meer informatie?
Meer informatie over de Veiligheidsmonitor vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl. Voor vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met de helpdesk van onderzoeksbureau Companen via het gratis telefoonnummer 0800-2667263 (op werkdagen van 10:00 tot 21:00 uur).