Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Wijkverpleegkundigen staan achter beleid Bussemaker

Nieuwsbericht, 11 november 2009
Vrouw verleent mantelzorg aan haar man

Bussemaker heeft vanmorgen ruim 5.000 handtekeningen ontvangen uit handen van de unieKBO. Daarmee laat de ouderenbond zien dat ze achter het beleid van de staatssecretaris staat om de wijkverpleegkundige terug te krijgen in de zorg.


15 wijkverpleegkundigen kwamen op Solexbromfietsen naar het Plein in Den Haag om de staatssecretaris een steuntje in de rug te geven.

Staatssecretaris Bussemaker wil dat de moderne wijkverpleegkundige weer een spilfunctie krijgt in de wijk. Net als vroeger. De wijkverpleegkundige is hiervoor de aangewezen persoon, omdat ze oog heeft voor de verbindingen tussen welzijn, zorg, preventie en wonen.

Om de wijkverpleegkundige terug te krijgen in de buurt, trekt Bussemaker samen op met minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie). De bewindslieden streven naar zo'n 280 extra wijkverpleegkundigen. Daarvoor is in totaal 40 miljoen euro beschikbaar.

Verwijzingen


* Rol wijkverpleegkundige draagt bij aan leefbaarheid aandachtswijken Nieuwsbericht | 5 november 2009 Wijkverpleegkundigen krijgen een formele rol bij het verbeteren van de leefbaarheid in aandachtswijken. Dit schrijven staatssecretaris Bussemaker en minister Van der Laan in een brief aan de Tweede Kamer.

* ZonMw: Zichtbare schakel Externe link