Wageningen Universiteit en Researchcentrum


11 nov 2009
Nummer: P067

Wageningen UR (University & Research centre) zal versneld nieuwbouw realiseren op Wageningen Campus voor de groepen van het departement Agrotechnologie en Voeding die nu nog op de Dreijen zijn gehuisvest. Het gaat hierbij in totaal om ca 600 medewerkers. Aanvankelijk was het de bedoeling om deze verhuizing rond 2020 vorm te geven, maar het succes van Wageningen Campus en de nadrukkelijke wens van de leerstoelgroepen hebben de Raad van Bestuur doen besluiten om de nieuwbouwplannen in de tijd naar voren te halen.

Aalt Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van Wageningen UR, heeft het besluit op 10 november aan de groepen op de Dreijen meegedeeld. De Raad van Toezicht was op 9 november akkoord gegaan met het investeringsbesluit. Aan het besluit is een uitvoerige haalbaarheidsstudie vooraf gegaan. âWe gaan nu in volle snelheid losâ, sprak Dijkhuizen in het Biotechnion op de Dreijen. Hij hoopt dat het gebouw in 2013 kan worden opgeleverd.

De Algemeen Directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group, Peter van den Elzen is erg blij met het besluit van de Raad van Bestuur. âHet is een goed besluit. Agrotechnologie en Voeding verdient nieuwbouw. Het aantal studenten groeit hard, de onderzoeksscholen presteren uitmuntend, we hebben een Spinozaprijswinnaar en Akademiehoogleraren. Ook financieel staan we er goed voor. Verhuizing naar de Campus is goed voor de samenwerking tussen de universiteit en de andere onderdelen van Wageningen UR, zoals de contractresearchorganisatie.â