Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Mogelijk jeugdraad in deelgemeente Kralingen-Crooswijk

De mogelijkheid bestaat dat de deelgemeente Kralingen-Crooswijk op termijn een jeugdraad krijgt. Dat was het resultaat van een jeugddebat in De Tamboer, waar deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling in debat ging met zo'n dertig jongeren tussen de 10 en 12 jaar uit de hele deelgemeente.

De organisatie van de debatmiddag was in handen van de Stichting Het Atelier. Wij organiseren vijf bijeenkomsten op zaterdag. Het debat met de jongeren gaar dan steeds over een ander onderwerp. Zaterdag was het lokaal bestuur aan de beurt en kon Gerard Schuiling alles vertellen over zijn werk als voorzitter van de deelgemeente en de taken die de deelgemeente uitvoer, aldus Elke Snoek van Het Atelier.

Gerard Schuiling in debat met de jeugd en mogelijk toekomstige leden van de op te richten jeugdraad Kralingen-Crooswijk.

Als het aan de jongeren ligt moeten er meer Cruijff Courts in de deelgemeente komen. Ook hadden zij veel opmerkingen over de verkeerssituatie in de deelgemeente en somde een aantal gevaarlijke plekken op. De belangstelling van de jongeren voor de deelgemeente was voor Gerard Schuiling aanleiding om de deelnemers op te roepen om een jeugdraad op te richten. Wij gaan bij de deelnemers aan de debatmiddag inventariseren wie er in een jeugdraad wil zitten en maken vervolgens een afspraak met Gerard Schuiling. Het zou leuk zijn als Kralingen-Crooswijk een jeugdraad krijgt, aldus Elke Snoek, die namens de stichting Het Atelier ook de toekomstige jeugdraad wil begeleiden.