Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Geslaagde wijkschouw in wijk Crooswijk

Michel de Visser en Lucas de Boer, beiden lid van het dagelijks bestuurder van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk gingen onlangs, samen met enkele diensten, op pad gegaan voor de jaarlijkse wijkschouw in Crooswijk.

Doel van de wijkschouw is onder andere met zoveel mogelijk bewoners uit de wijk in gesprek komen en de bewoners ruim de gelegenheid te geven hun zegje konden doen over wat goed gaat in hun buurt en waar nog iets verbeterd kan worden.

Michel de Visser en Lucas de Boer tijdens de wijkschouw in Crooswijk ik gesprek met bewoners uit de Koepelstraat en Laanzichtstraat

De route in Crooswijk ging langs punten zoals de nieuwe Italiaanse delicatessenzaak aan de Jonker Fransstraat, de Koepelstraat / Laanzichtstraat (zie foto) waar de buitenruimte ter discussie werd gesteld, het binnenterrein achter de Crooswijkseweg / Boezemsingel dat momenteel een flinke opknapbeurt krijgt en het kruispunt Crooswijkseweg / Pijperstraat, waar de veiligheid bekeken werd. Ook in Nieuw Crooswijk (Paradijslaan en het Trapezium) stonden bewoners klaar om in gesprek te gaan met de portefeuillehouders. De middag werd afgesloten in het nog officieel te openen Huys te Krooswijck aan het Paradijsplein, waar een korte rondleiding werd gegeven in deze multifunctionele ontmoetingsruimte en de Dalton brede school Pierre Bayle.

Alle aanwezigen waren enthousiast en noemde het een zeer geslaagde middag. Alle punten die de bewoners met Michel de Visser en Lucas de Boer bespraken zijn genoteerd en worden door de deelgemeente of een van de aanwezige diensten opgepakt.