Gemeente Almelo

Gemeente start met aanplant 324 zomereiken Almelo NoordOost

11 november 2009 - De Gemeente Almelo start komende week met de aanplant van 324 zomereiken langs de Vredeman de Vrieslaan. Dit is de hoofdontsluitingsweg van het noordelijk deel van de woonlocatie Almelo NoordOost. De eiken, met een stamomtrek van 35 à 40 centimeter en een gemiddelde hoogte van zes tot tien meter, vormen een groen lint langs weerszijden van de twee kilometer lange ontsluitingsweg.

Met de aanplant van deze bomen wordt een volgende stap gezet in de groene inrichting van de openbare buitenruimte van Almelo NoordOost. De Vredeman de Vrieslaan, waar de bomen worden aangeplant, begint bij de kruising aan de Ootmarsumsestraat en vormt zich als een soort vork om het nieuwe onlangs ingerichte Beekpark.

Groen lint
De 324 zomereiken (Quercus robur) worden aangeplant op gemiddeld twaalf meter van elkaar. Op lange termijn moeten deze eiken een volwassen prachtige bomenlaan vormen. De eiken zullen de eerste jaren tijdelijk ondersteund worden door boompalen en een giet-rand om zich stevig te kunnen wortelen. De werkzaamheden zijn naar verwachting in december 2009 gereed. Met de aanplant van de eiken is EUR 300.000 gemoeid.

Parkbuurten
In 2007 startte de Gemeente met de kaveluitgifte in AlmeloNoordOost. Het plan omvat 450 vrije kavels, variërend van 600 tot 4.000 m2, verdeeld in tien parkbuurten met statige lanen en daartussen ruimte voor brede groene scheggen. In het voorjaar van 2010 start de aanleg van de groeninrichting en de watergang in het zuidelijk plandeel van Almelo NoordOost ten noorden van de Goudriaanlaan en langs de Robbenhaarsweg.

Vredeman de Vrieslaan

De Vredeman de Vrieslaan, waar 324 eiken worden aangeplant, vormt zich als een soort vork om het nieuwe onlangs ingerichte Beekpark.