Gemeente Lelystad

Nieuwe website Rekenkamer Lelystad

Woensdag 11 november 2009

De Rekenkamer Lelystad heeft een nieuwe website in gebruik. De gemeentelijke site www.lelystad.nl/rekenkamer biedt uitgebreide informatie over de Rekenkamer, hun werkwijze en producten.

Onderzoeksrapporten

Er is zowel actuele informatie terug te vinden, over bijvoorbeeld de voortgang van onderzoeken en publicatie van onderzoeksrapporten, als reeds uitgebrachte onderzoeksrapporten, onderzoeksprogramma's en andere achtergrondinformatie.

Suggesties

Helemaal nieuw is de reactiemogelijkheid op de site. Hiermee wil de Rekenkamer iedereen onder meer de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld suggesties aan te dragen voor rekenkameronderzoeken.

Reageren

Zijn er vragen of ontbreekt er iets op de site? Laat het ons dan weten door een mail te sturen aan rekenkamer@lelystad.nl

De Rekenkamer houdt zich bezig met vragen als:


* Wat wil de gemeente met haar beleid bereiken en bereikt ze dat ook? (doeltreffendheid)

* Kan de gemeente hetzelfde werk doen met minder geld? (doelmatigheid)

* Is gewerkt volgens wetten, regels en andere voorschriften? (rechtmatigheid)

* Dit is overigens een ander type onderzoek dan dat van de accountant van de gemeente.

Rapportrage aan gemeenteraad

Door onderzoek te doen wil de Rekenkamer zichtbaar maken hoe publiek geld wordt besteed en welke resultaten uiteindelijk worden bereikt met het beleid en het bestuur van de gemeente Lelystad. De Rekenkamer Lelystad is geheel onafhankelijk en rapporteert rechtstreeks aan de Gemeenteraad van de gemeente Lelystad. Het is aan de gemeenteraad een politiek oordeel te vellen over de uitkomsten van rekenkameronderzoek.
---