Gemeente Rotterdam

Op zondag 8 november ging de 4-jarige verstandelijk gehandicapte Anthony uit de wijk Oosterflank onverwacht in zijn pyjama aan de wandel. Een buurtbewoner bracht de dwalende kleuter naar de wijkpost van Stadstoezicht. Stadswachten hebben zich over het afgekoelde kereltje ontfermd en hem direct een thermojas aangetrokken om weer op temperatuur te komen. Binnen het uur kon de jonge wandelaar weer met zijn familie worden herenigd.

Dwalende kleuter
Afgelopen zondag meldde zich bij de wijkpost van Stadstoezicht aan de Tweelingenstraat in de wijk Oosterflank een man met een kleuter. Hij vertelde dat hij het ventje, gekleed in een pyjamabroek en T-shirt, zag lopen op de Grote Beer. Dat vond hij wel wat vreemd, daarom heeft hij hem nog even in de gaten gehouden, maar het kereltje was helemaal alleen op stap. Daarop heeft hij de jongen naar de wijkpost van Stadstoezicht gebracht.

Thermojas
De dienstdoende stadwachten hebben zich direct over de kleuter ontfermd. Het bleek om de 4-jarige verstandelijk gehandicapte Anthony uit de wijk Oosterflank te gaan. Omdat de jongen erg koud aanvoelde, hebben de stadwachten hem snel een thermojas aangetrokken om weer een beetje op temperatuur te komen. Gelijk werd contact opgenomen met collegas van de politie. Na korte tijd bleek dat de moeder van de jongen zich al had gemeld. Na overleg met de politie kon de 4-jarige Anthony worden opgehaald op de wijkpost van Stadstoezicht in Oosterflank.

Emotionele hereniging

Na korte tijd kwamen de vader en het broertje van Anthony samen met een buurman aan. Het werd een emotioneel weerzien en de kleuter kon gelukkig weer worden herenigd met zijn familie.

Normaal speelt Anthony op de galerij bij hun woning, maar kennelijk was hij nu in pyjama aan de wandel gegaan. Op circa 500 meter van zijn huis werd hij aangetroffen en overgedragen aan de zorgen van de stadswachten van Stadstoezicht. De buurman vertelde nog dat Anthony uit een gezin met drie kinderen komt en dat het fijne buren zijn. Natuurlijk was hij ook blij dat Anthony weer zo snel terug naar huis kon.

Bron: Communicatie STZ, 11-11-2009